Bramborová kaše s česnekem

Bramborová kaše s česnekem

Příspěvekod Brutzel-Svejk » 19 srp 2010, 21:11

Bramborová kaše s česnekem
podle Emeril Lagasse

Suroviny:
3 celé hlavy česneku, rozříznuté napříč napůl
3 lžíce olivového oleje
1 kg brambor, oloupaných, nakrájených, uvařených inu jako na kaši
osminka másla, na kousky rozkrájená
1/2 až 3/4 hrnku šlehačky
sůl a bílý pepř

Troubu rozehřejte na 450 F (230 C). Česnek dejte na pekáček, řeznou plochu nahoru, pokapejte olejem, osolte, opepřete. V troubě pečte 35 - 40 minut, až změkne a je zlatohnědý. Vyndejte, nechte vychladnout a vymáčkněte stroužky česneku ze slupky. Přidejte do uvařených brambor a udělejte kaši jak ji znáte.
Kdybych k tomu měl ještě sílu, nedělal bych vůbec nic.
Obrázek
Uživatelský avatar
Brutzel-Svejk
Bakalář
Bakalář
 
Příspěvky: 1101
Registrován: 16 srp 2010, 19:25
Bydliště: Nemecko

Zpět na Brambory a věci z nich

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků

x