Bramborové lupeny

Bramborové lupeny

Příspěvekod Brutzel-Svejk » 19 srp 2010, 21:18

Bramborové lupeny

Troubu rozehřejeme na 450 F (230 C)
Brambory omyjeme, osušíme a nakrájíme i se slupkou na plátky asi 5 mm silné. Rozložíme na naolejovaný plech, pro pohodlí můžeme použít olejový Spray a na plech si dát alobal, abychom to pak nemuseli drhnout, že.
Navrch znovu postříkáme olejem a pečeme do zlatově křupava. Ihned posolíme.
Jako variantu můžeme, až budeme příště loupat brambory je prostě okrájet pěkně silně a tyhle "slupky" péci.

Poznámka: pokud brambory po nakrájení namočíme na několik hodin do studené vody, pak osušíme a dáme péci, dosáhneme ještě větší křupavosti.
Kdybych k tomu měl ještě sílu, nedělal bych vůbec nic.
Obrázek
Uživatelský avatar
Brutzel-Svejk
Bakalář
Bakalář
 
Příspěvky: 1101
Registrován: 16 srp 2010, 19:25
Bydliště: Nemecko

Zpět na Brambory a věci z nich

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků

cron

x