Dvakrát pečené brambory

Dvakrát pečené brambory

Příspěvekod Brutzel-Svejk » 19 srp 2010, 21:24

Dvakrát pečené brambory

Suroviny:
2 kg velkých brambor na pečení (asi 10)
3,5 dl zakysané smetany (snad dobře překládám Sour Cream, což není krémový sýr, ale smetana jogurtové konzistence)
1/2 hrnku usekaných zelených cibulek
1 lžíce usekané čerstvé bazalky
3 rajčata, usekaná.Nemáte-li, najděte nějaká co mají málo nebo žádnou šťávu, jen "maso"
1 lžíce usekaného čerstvého rozmarýnu
35 dkg nastrouhaného čedaru
2 lžíce usekané čerstvé petrželky

Troubu předehřejte na 350 F ( 175 C). Brambory dobře vydrhněte a osušte. Pečte je asi 45 minut, vyndejte z trouby a nechte trochu zchladnout, asi 30 minut. Každé na délku seřízněte vrchní čtvrtinu. "Maso" zevnitř vydlabejte do misky a smíchejte se vším ostatním krom sýra a petrželky, aby to vytvořilo jednolitou hmotu.
Naplňte hmotou vydlabané brambory, posypte nastrouhaným sýrem a petrželkou. Dejte na mřížku grilu, zakryjte poklopem a nechte 15 minut grilovat.
Kdybych k tomu měl ještě sílu, nedělal bych vůbec nic.
Obrázek
Uživatelský avatar
Brutzel-Svejk
Bakalář
Bakalář
 
Příspěvky: 1101
Registrován: 16 srp 2010, 19:25
Bydliště: Nemecko

Zpět na Brambory a věci z nich

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

x