Opékané brambory s česnekem a bylinkami

Opékané brambory s česnekem a bylinkami

Příspěvekod Brutzel-Svejk » 19 srp 2010, 21:51

Opékané brambory s česnekem a bylinkami
podle Emerill Lagasse

Suroviny:
1,25 kg (2 1/2 pounds) maličkých brambor, jako Gold Yukon nebo červených, dobře vydrhnutých ale neoloupaných
4 hrnky, oloupaných a nakrájených na kostky ve velikosti brambor
1/4 hrnku olivového oleje
1 lžíce čerstvé rozmarýny
1 lžíce čerstvého tymiánu
3 stroužky česneku, oloupané a hrubě nasekané
1 lžička soli
3/4 lžičky pepře

Troubu předehřejte, poměrně dost. Vše dobře promíchejte v míse, potom přeneste na mělký pekáč, pokud možno v jediné vrstvě. Zbylý olej nechte v míse. Pečte dokud vše není měkké, občas opatrně obracejte lopatkou. Pak přeneste na servírovací mísu a zalijte zbylým olejem z mísy kde se to mísilo, kolik ho tam dáte záleží na vaší chuti.
Ihned podávejte.
Kdybych k tomu měl ještě sílu, nedělal bych vůbec nic.
Obrázek
Uživatelský avatar
Brutzel-Svejk
Bakalář
Bakalář
 
Příspěvky: 1101
Registrován: 16 srp 2010, 19:25
Bydliště: Nemecko

Zpět na Brambory a věci z nich

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

x