Tyrolské selské opečené

Tyrolské selské opečené

Příspěvekod Brutzel-Svejk » 19 srp 2010, 21:58

Tyrolské selské opečené brambory
podle Pepíčka z Labuznik.com

Suroviny:
700 g oloupaných brambor z předešlého dne
1 svazek pórku
200 g uzené slaniny
1 lžíce přepuštěného másla
sůl
pepř

Brambory oloupeme a nakrájíme na stejnoměrně tenké plátky. Pórek omyjeme, osušíme a očistíme. Světlou část pórku jemně posekáme, zelenou nakrájíme na kolečka.
Slaninu nakrájíme na kostičky. Přepuštěné máslo rozpálíme na těžké pánvi a do křupava na něm opečeme špekové kostičky. Vyjmeme a dáme stranou.
Brambory orestujeme dozlatova za stálého obracení na vypečeném omastku. Přidáme pokrájený pórek a několik minut společně opékáme, dokud brambory lehce nezhnědnou. Vše osolíme a opepříme.
Opatrně vmícháme uzenou slaninu a pokrm krátce před podáváním posypeme zelenou pórkovou natí.
Kdybych k tomu měl ještě sílu, nedělal bych vůbec nic.
Obrázek
Uživatelský avatar
Brutzel-Svejk
Bakalář
Bakalář
 
Příspěvky: 1101
Registrován: 16 srp 2010, 19:25
Bydliště: Nemecko

Zpět na Brambory a věci z nich

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků

cron

x