Teplý bramborový salát

Teplý bramborový salát

Příspěvekod Brutzel-Svejk » 19 srp 2010, 22:28

Teplý bramborový salát

Suroviny:
1 a 1/2 kg brambor na salát
15 dkg cibule
10 dkg sádla
125 ml vody
sůl
ocet
kostka cukru
lžička sladké papriky
petrželová nať

Vodu, sádlo a cibuli povaříme a podle chuti dosolíme, opepříme nebo okyselíme (marináda musí být dostatečně kyselá i slaná). Poté přidáme papriku. Uvařené brambory oloupeme a rozkrájíme je na plátky asi 1 cm silné a skládáme po vrstvách do mísy. Jednotlivé vrstvy zaléváme teplou marinádou a zlehka zasypeme pokrájenou petrželkou.

Nebo:
12 středně velkých brambor
2 cibule
250 g uzeného bůčku
1/4 l hovězího vývaru
4 lžíce oleje
1 lžíce solamylu
2 lžíce octa
sůl a pepř

Brambory, oloupeme, nakrájíme na plátky a dáme do mísy. Cibuli oloupeme, nadrobno, posekáme a vmícháme do brambor. Mísu postavíme na teplo. Uzený bůček nakrájíme na kostičky. Na pánvi rozpálíme olej a slaninu na něm opečeme. Zalijeme 1/4 l masového vývaru.
Vývarem vylepšeným slaninou zalijeme plátky brambor s cibulí. Brambory pokapeme octem, podle chuti osolíme a opepříme a salát pečlivě promícháme. Přisladíme cukrem podle chuti.
Podáváme pochopitelně teplé.
Kdybych k tomu měl ještě sílu, nedělal bych vůbec nic.
Obrázek
Uživatelský avatar
Brutzel-Svejk
Bakalář
Bakalář
 
Příspěvky: 1101
Registrován: 16 srp 2010, 19:25
Bydliště: Nemecko

Zpět na Brambory a věci z nich

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků

cron

x