Salát z červené řepy jako příloha

Salát z červené řepy jako příloha

Příspěvekod drobek » 04 bře 2011, 23:53

Recept je od Wydry, převzat s jejím souhlasem z Labužníka.
Obrázek
3 velké bulvy červené řepy
10 cm čerstvého křenu
1/2 l vody
2 lžíce cukru
5 lžic vinného nebo rýžového octa
2 plné, kávové lžičky fenyklu
1 lžička (i víc) soli
___________________________________
majolka, majonéza

Postup
Řepu dáme na 30 min vařit, celé bulvy. Současně svaříme 1/2 l vody s fenyklem, cukrem, octem a solí (necháme pár min lehce čeřit).
Uvařenou řepu zchladíme, velice snadno oloupeme a nastrouháme na jemné nudličky. Do nich nastrouháme 10cm křenu. (Zmrazený křen se strouhá nejlíp).
Svařenou octovou vodu – vlažnou – nalejeme do řepy, zamícháme a eventuelně dosolíme.
Obrázek
_____________­________________________­_____

V těchto poměrech zpracovaná řepa lze konzumovat hned, může se zasterilovat, nechat v lednici ve sklenici, vydrží i měsíc (jen když se na ní zapomene, jinak je hned snězená) a když se odebere do misky a smíchá s majonézou, pak chybí slovní ekvivalent pro tu úžasnou chuť.

Doporučená příloha: pečivo, maso, knedlíky s vejci
Skleróza je nejkrásnější choroba. Nebolí a každý den se člověk dozví něco nového.... (Aurelius Augustinus)
Uživatelský avatar
drobek
Spokojený důchodce
Spokojený důchodce
 
Příspěvky: 1873
Registrován: 17 srp 2010, 14:59
Bydliště: Skalka 1946; 56002 Česká Třebová

Zpět na Salsy a vůbec zeleniny za studena

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků

cron

x