Zelená omáčka - Chimichurri

Zelená omáčka - Chimichurri

Příspěvekod drobek » 14 črc 2011, 15:23

Se souhlasem autora Benta převzato ze serveru Labuznik.com.

12212.jpg

Úvod
Nasa verzia Argentinskej zelenej omacky a marinady na grilovane masa, ktora je po celom svete pod rozlicnymi menami a rozlicnymi upravami.Je velmi vela variacii tejto omacky ,aj tu na Labe je niekolko vybornych receptov.,

Ingredience
1/2 hrnceka petržlenová vňať
1/2 hrnceka koriander vňať
1 jarna cibulka na drobno nakrajana
4 struciky cesnak
1 lyzica oregano (pamajorán)
Dressing:
1/3 hrnceka olivový olej kvalitný
2 lyzice citrónová šťava
2 lyzice vinny ocot cerveny
1/2 lyzicky paprika mletá udena (pimenton)
cierne korenie mleté cerstve podla chute
sol podla chute
1 lyzicka chill susene lupienky
voda podľa potreby

Postup
1– Umyjeme a ocistime vsetky suroviny, tradicne sa pokrajaju na velmi drobno.

2-My sme pouzili mixer kde sme vsetko dali mixovat na interval, aby nam ostala struktura a aby sme nemali len kasu. Omacku je dobre pripravit den popredu a odlozit do ladnicky aby presla chutami. Da sa pouzit bud ako marinada na maso ale len tak ako vyborna letna priloha ku grilovanym masam.

3– V nasom pripade to bola priloha k najdrahsiemu steaku Wagyu Kobe.

Doporučená příloha: maso
12214.jpg
Skleróza je nejkrásnější choroba. Nebolí a každý den se člověk dozví něco nového.... (Aurelius Augustinus)
Uživatelský avatar
drobek
Spokojený důchodce
Spokojený důchodce
 
Příspěvky: 1873
Registrován: 17 srp 2010, 14:59
Bydliště: Skalka 1946; 56002 Česká Třebová

Zpět na Salsy a vůbec zeleniny za studena

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků

x