Zelenina v mořské soli od Dany

Zelenina v mořské soli od Dany

Příspěvekod Brutzel-Svejk » 27 črc 2015, 10:56

Nakládaná zelenina v mořské soli

7 kg tvrdé zeleniny (kapie,květák,mrkev,kedluben apod.)
- vyčistit od semen,nakrájet na větší kousky
7 l vody
1 kg mořská sůl hrubá
- do hrnce rozpustit sůl ve vodě, naložit zeleninu a nechat 24 hod uležet – SCEDIT;
nálev :
3 l vody,
1,3 l octu,
1,5 kg cukru
- rozmíchat;
- přidat 16 ks bobkového listu , malou lžičku nového koření a malou lžičku pepře celého
- převařit a při varu vypnout.
Nakrájet celerové listí- nasypat na zeleninu a pak zalít teplým nálevem.
Nechat 2-3 dny a občas promíchat a pak pouze naskládat do sklenic, zalít nálevem a je uzavřít víčka - NESTERILIZOVAT !
Kdybych k tomu měl ještě sílu, nedělal bych vůbec nic.
Obrázek
Uživatelský avatar
Brutzel-Svejk
Bakalář
Bakalář
 
Příspěvky: 1100
Registrován: 16 srp 2010, 19:25
Bydliště: Nemecko

Zpět na Salsy a vůbec zeleniny za studena

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

cron

x