Přepuštěné máslo-Butterschmalz

Přepuštěné máslo-Butterschmalz

Příspěvekod Brutzel-Svejk » 12 říj 2010, 19:46

Přepuštěné máslo

1 kg chlazeného másla

Máslo nakrájíme na větší kostky a necháme asi tak 1,5 hod. na nízké teplotě (u mne el. sporák stupeň 1-2 dle potřeby) je třeba nechat odpařit nadbytečnou vodu a postupně přitom sbírat pěnu z povrchu dokud nevznikne průzračná a zlatavě zbarvená tekutina. Následně stačí přepuštěné máslo přelít přes pláténko a jemný cedník do sklenice a nechat vychladnout. Na dně hrnce vám zůstávají při opatrném zahřívání zbytky myslím, že bílkovin. Tyto vyhoďte nedávat do másla, použijte jen tekutinu. Přepuštěné máslo použité na smažení se začne přepalovat až při teplotách kolem 130°C. Vynikající na řízky, steaky, smažené brambory apod. Nenapodobitelná chuť másla zůstává zachována. Uchovejte v chladnu. Tímto způsobem získáte 850-950g p.másla.
prepustene maslo.jpg
(87.95 KiB) 780 krát
Kdybych k tomu měl ještě sílu, nedělal bych vůbec nic.
Obrázek
Uživatelský avatar
Brutzel-Svejk
Bakalář
Bakalář
 
Příspěvky: 1101
Registrován: 16 srp 2010, 19:25
Bydliště: Nemecko

Zpět na Másla

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

cron

x