Silvestrové rohlíky zadělané v domácí pekárně

Silvestrové rohlíky zadělané v domácí pekárně

Příspěvekod Dag » 30 pro 2010, 08:30

Silvestrové rohlíky od Dany Novotné

175 ml vlažné vody,
120 ml vlažného mléka,
1 lžička cukru,
1,5 lžičky soli,
2 lžíce sušené bramborové kaše,
400 g hladké mouky,
1 kostka čerstvého droždí nebo 2 lžičky sušeného

mouka na vál

na povrch: trochu oleje, grilovací koření, anglická slanina, kousek tvrdého sýra

Suroviny vložím v uvedeném pořadí do pekárny a zapnu program Těsto.
Po vykynutí vyklopím na pomoučněný vál.
Rozdělím na poloviny.
Každou část rozválím na kruh, nakrájím na osm výsečí a každou stočím do rohlíku.
Kladu na plech vyložený papírem na pečení.
Ještě chvíli nechám kynout.

Každý rohlík potřu směsí oleje a grilovacího koření, položím na něj plátek anglické slaniny a posypu strouhaným sýrem. Vložím do trouby vyhřáté na 200°C a peču asi 20 minut do zezlátnutí.
Uživatelský avatar
Dag
Grillmeister
 
Příspěvky: 299
Registrován: 06 lis 2010, 00:08
Bydliště: Praha 6

Re: Silvestrové rohlíky zadělané v domácí pekárně

Příspěvekod Brutzel-Svejk » 30 pro 2010, 11:42

Dag, chtěl bych udělat normální české rohlíky. Už jsem startoval více pokusu, ale vše chutná skoro jako buchta.
Kdybych k tomu měl ještě sílu, nedělal bych vůbec nic.
Obrázek
Uživatelský avatar
Brutzel-Svejk
Bakalář
Bakalář
 
Příspěvky: 1101
Registrován: 16 srp 2010, 19:25
Bydliště: Nemecko

Re: Silvestrové rohlíky zadělané v domácí pekárně

Příspěvekod Dag » 30 pro 2010, 15:40

Milý Švejku, ano, většinou chutnají jako buchta. Dobrou nebuchtovou zkušenost mám z rohlíků podle receptu, který na stránky Labužníka uvěřejnila Soňa, zn, - Noskovice - Pokuisím se je sem přenést.
Uživatelský avatar
Dag
Grillmeister
 
Příspěvky: 299
Registrován: 06 lis 2010, 00:08
Bydliště: Praha 6

Re: Silvestrové rohlíky zadělané v domácí pekárně

Příspěvekod drobek » 30 pro 2010, 15:44

Já si tu pekárnu snad znova koupím, :roll: přestěhovali jsme se z domku do bytu a pekárnu jsem jako věc nedůležitou, ale zabírající moc místa vyčlenil do charity. :arrow:
Nemáme rádi cihlovitý chleba bez pořádných kůrek.Teď mi schází hnětač a kynouč těsta. :o
Skleróza je nejkrásnější choroba. Nebolí a každý den se člověk dozví něco nového.... (Aurelius Augustinus)
Uživatelský avatar
drobek
Spokojený důchodce
Spokojený důchodce
 
Příspěvky: 1873
Registrován: 17 srp 2010, 14:59
Bydliště: Skalka 1946; 56002 Česká Třebová

Re: Silvestrové rohlíky zadělané v domácí pekárně

Příspěvekod Dag » 30 pro 2010, 15:58

Pro Švejka opsáno
Jsou na Labužníkovi pod názvem JEDNODUCHÉ ROHLÍKY od Noskovice


32 porcí
1 kg hladké mouky,
0,5 l mléka (používám plnotučné),
50 gr droždí,
100 gr stolního oleje (ne olivový!),
10 gr cukru,
20 gr soli.

vodu s kapkou octa na potreni

sul, mak, kmin atd. na posypani
Postup
Do zadelavaci misy preseju mouku,
pridam drozdi rozmichane v trosce mleka,
sul, cukr, olej
a zbytek mleka.

Vypracuji poradne testo,
vlozim ho zpet do misy, napovrchu ho nariznu do krizku a necham prikryte uterkou kynout asi hodinu (zalezi na tom jake je teplo doma).
Kdyz zdvojnasobi, rozdelim ho nejdrive na polovinu. Druhou pulku dam stranou.
Z jedne pulky udelam opatrne 2 stejne „ctverce“, ktere rozdelim na 4 stejne kusy, z nich pricne vykrojim trojuhelniky. Takto mi vyjde z poloviny testa 16 kusu (rohliku).
Kousicky testa hodne vytahuji,
takze jsou vickrat stocene.
Na plech dam pouze papir na peceni, bez potirani a pokladam na nej rovnou rohliky.
Nez je hodim do trouby, potru je vodou, do ktere jsem kapla trochu octa,
posypu soli a na vybranou bud makem, nebo drcenym kminem.
Uživatelský avatar
Dag
Grillmeister
 
Příspěvky: 299
Registrován: 06 lis 2010, 00:08
Bydliště: Praha 6


Zpět na Chléb, rohlíky, topinky a jiné pečivo

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků

cron

x