Islandský chléb s koprem.

Islandský chléb s koprem.

Příspěvekod drobek » 04 lis 2014, 10:02

1.jpg
1.jpg (36.53 KiB) Zobrazeno 2854 krát

Autor receptu i fotky je wydra.

 500 g mouka chlebová
 2 ČL droždí sušené
 125 - 300 ml voda
 100 g smetana kysaná
 1/2 ČL sůl
 1 ks vejce
 1 ks cibule střední
 1/2 šálku kopr sekaný

2.jpg
2.jpg (14.96 KiB) Zobrazeno 2854 krát


Postup prípravy receptu
Usmažíme najemno nakrájenou cibulku do křupava a vmícháme do smetany.
Sušené droždí rozpustíme v trošce vlažné vody a odložíme na 5 minut
V míse smícháme s moukou kopr a sůl. K tomu přidáme rozpuštěné droždí, rozšlehané vajíčko, olej a zakysanku s cibulkou a vodu.
Těsto hněteme hnětačem nebo ručně. Vodu přiléváme pokud se těsto jeví moc hutné. Mělo by být lehké, vláčné, tvárné.
Z dobře uhněteného těsta vyrobíme kouli, přikryjeme folií a necháme kynout cca 1 hodinu v teple.
Vykynuté těsto splácneme a znovu necháme kynout asi 10 minut.
Na vále uděláme z tohoto množství 9 bochánků, které poskládáme na plech nebo do formy do tvaru kytičky. Přikryjeme opět folií na dalších 45 minut.
Pečeme v troubě vyhřáté na pouhých 170°C cca 40 min.
Po vytažení z trouby necháme alespoň 2 hodiny chladnout na roštu.
Tentokrát jsem použila mouku hladkou
Skleróza je nejkrásnější choroba. Nebolí a každý den se člověk dozví něco nového.... (Aurelius Augustinus)
Uživatelský avatar
drobek
Spokojený důchodce
Spokojený důchodce
 
Příspěvky: 1873
Registrován: 17 srp 2010, 14:59
Bydliště: Skalka 1946; 56002 Česká Třebová

Zpět na Chléb, rohlíky, topinky a jiné pečivo

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

cron

x