Marinované žampiony

Marinované žampiony

Příspěvekod Brutzel-Svejk » 18 srp 2010, 12:50

Marinované žampiony

Suroviny:
1/2 hrnku olivového oleje
1/3 hrnku čerstvé citronové šťávy
1/2 lžičky tymiánu
1 stonek fenyklu, nebo 1 lžička semene
1 stroužek česneku na jemno nakrájený
1 stonek řapíkatého celeru, usekaný
10 celých černých pepřů
1 bobkový list
1/2 hrnku vody
1 kg čerstvých žampionů
1 citron

V rendlíku smíchejte olej, citronovou šťávu,tymián, fenykl, česnek, celer, pepř, bobkový list a vodu, uveďte do varu. Zeslabte plamen a nechte lehce vařit až je celer měkký (asi 5 minut). Od hub ořežte nožičky, hlavičky potřete citronem. Přidejte hlavičky do vroucí šťávy a 5 minut povařte. Houby vyndejte dírkovanou sběračkou a dejte na servírovací talíř. Zvětšete plamen a vařte tekutinu až zhoustne. Potom nalijte na houby, přikryjte a podávejte k masu.
Kdybych k tomu měl ještě sílu, nedělal bych vůbec nic.
Obrázek
Uživatelský avatar
Brutzel-Svejk
Bakalář
Bakalář
 
Příspěvky: 1101
Registrován: 16 srp 2010, 19:25
Bydliště: Nemecko

Zpět na Grilovaná a jiná zelenina

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 návštevníků

cron

x