Jablka a karamelizovaná cibule

Jablka a karamelizovaná cibule

Příspěvekod Brutzel-Svejk » 18 srp 2010, 12:57

Marinovaná jablka a karamelizovaná cibule

Suroviny:
1 velká cibule nakrájená na plátky
2 lžíce másla
2 jablka
1 lžíce citronové šťávy
2 lžíce čerstvé šalvěje
košer sůl podle chuti

Cibuli necháme na pánvi a na másle zkaramelizovat
Neoloupaná jablka nakrájíme na plátky a rozložíme na teflonovou pánev, pokapeme citronem, posypeme šalvějí a pod pokličkou podusíme asi 1 minutu. Máslo dáme doprostřed a necháme zatéci pod jablka. Pečeme nepřikrytá na středně velkém, plameni až začnou hnědnout. Přidáme cibuli a ohřejeme další asi 2 minuty, jen aby se cibule prohřála a chutě smísily.
Podáváme jako přílohu k vepřovému nebo kuřeti.
Kdybych k tomu měl ještě sílu, nedělal bych vůbec nic.
Obrázek
Uživatelský avatar
Brutzel-Svejk
Bakalář
Bakalář
 
Příspěvky: 1101
Registrován: 16 srp 2010, 19:25
Bydliště: Nemecko

Zpět na Grilovaná a jiná zelenina

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 5 návštevníků

cron

x