Chřest

Chřest

Příspěvekod Brutzel-Svejk » 18 srp 2010, 13:46

Chřest

Suroviny:
70 dkg chřestu
1 hrnek olivového oleje
krystalová sůl
pepř, pokud možno čerstvě mletý
2 1/2 lžíce balsamikového octa
1 1/2 lžíce dijonské hořčice

Očistěte chřest, odřízněte dřevnaté konce, sloupněte kůži ze stonků, omyjte. Dejte do ploché mísy, postříkejte olejem, posolte a opepřete. Pak to rukama hezky promíchejte, ať je chřest pěkně pokrytý.
Grilujte až začne chřest hnědnout a karamelizovat.
Mezitím si smíchejte, třeba i mixerem ocet, hořčici a zbylý olej.
Ogrilovaný chřest dejte na servírovací mísu, polijte právě vyrobeným nálevem - dresingem, promíchejte a podávejte teplé.
Kdybych k tomu měl ještě sílu, nedělal bych vůbec nic.
Obrázek
Uživatelský avatar
Brutzel-Svejk
Bakalář
Bakalář
 
Příspěvky: 1101
Registrován: 16 srp 2010, 19:25
Bydliště: Nemecko

Zpět na Grilovaná a jiná zelenina

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

cron

x