Stránka 1 z 1

Chřest

PříspěvekNapsal: 18 srp 2010, 13:46
od Brutzel-Svejk
Chřest

Suroviny:
70 dkg chřestu
1 hrnek olivového oleje
krystalová sůl
pepř, pokud možno čerstvě mletý
2 1/2 lžíce balsamikového octa
1 1/2 lžíce dijonské hořčice

Očistěte chřest, odřízněte dřevnaté konce, sloupněte kůži ze stonků, omyjte. Dejte do ploché mísy, postříkejte olejem, posolte a opepřete. Pak to rukama hezky promíchejte, ať je chřest pěkně pokrytý.
Grilujte až začne chřest hnědnout a karamelizovat.
Mezitím si smíchejte, třeba i mixerem ocet, hořčici a zbylý olej.
Ogrilovaný chřest dejte na servírovací mísu, polijte právě vyrobeným nálevem - dresingem, promíchejte a podávejte teplé.