Stránka 1 z 1

Grilovaná kukuřice 2

PříspěvekNapsal: 18 srp 2010, 14:34
od Brutzel-Svejk
Grilovaná kukuřice 2
podle Emeril Lagasse

Suroviny:
4 palice bílé nebo žluté kukuřice, i s listeny
4 lžíce změklého neslaného másla
1 lžička Emerilovy Esence viz: viewtopic.php?f=24&t=41&sid=1234033c15cd33ea088ef146f41e87d3#p40
1/4 lžičky soli
špetka čerstvě mletého pepře
1 limetka
2 lžíce usekané čerstvé koriandrové nati, můžete nahradit petrželkou

Stáhněte, ale neoddělte listeny z klasů kukuřice, odstraňte vlákna. Pak listeny stáhněte zpět a namočte klasy na 2 - 4 hodiny do studené vody.Pak listeny stáhněte zpět a namočte klasy na 2 - 4 hodiny do studené vody.
V misce rozetřete máslo, Esenci, sůl a pepř.
Vyjměte klasy z vody a osušte. Rozehřejte gril.
Znovu stáhněte listeny z klasů, namažte směsí a listeny vraťte zpět. Pokud nebudou držet na místě, převažte provázkem.
Grilujte za občasného obracení, až zrna změknou, asi 20 minut.
Potom stáhněte opatrně listeny, klasy dejte na talíř, pokapejte limetkovou šťávou, posypte koriandrem.