Stránka 1 z 2

Pečená cvikla - červená řepa

PříspěvekNapsal: 09 říj 2011, 15:55
od anickav
Suroviny:
1.000 g červená repa - cvikla
2 PL olej
2 PL ocot
pol hlávky cesnaku
1 PL medu
soľ
čierne korenie - pepř


Postup:
Cviklu umyjeme, očistíme a nakrájame na tenké plátky - asi 2 mm. V pekáči plátky zmiešame s pretlačeným cesnakom a ostatnými surovinami. Prikryjeme na tesno alobalom a dáme do rúry. (Doporučujem použiť pod to pečiaci papier.) Pečieme cca 1,5 hodiny pri 180 - 200 stupňoch Celzia. Trvá to dlho, ale čas aj energia stojí za to. Doporučujem upiecť si väčšie množstvo, dosť sa to spečie a rýchlo mizne po upečení.
Chutí teplé i studené ako príloha ku grilovaným mäsám, ale napr. aj "iba tak" s kopčekom kyslej smotany.

Re: Pečená cvikla - červená řepa

PříspěvekNapsal: 11 říj 2011, 07:24
od drobek
Malá otázka, tu řepu před pečením neloupeš?

Re: Pečená cvikla - červená řepa

PříspěvekNapsal: 13 říj 2011, 19:58
od anickav
Drobku, lúpem. Umyjem - očistím od šupy, potom polkolieska atď...scvrkne sa to počas pečenia, aj to dlho trvá, ale chutná skvele. Nebudeš ľutovať, je to niečo iné neporovnateľné, ako všetky úpravy červenej repy.
Aj upečená celá v šupe - v alobale je úžasná...potom z nej robiť šalát.

Re: Pečená cvikla - červená řepa

PříspěvekNapsal: 13 říj 2011, 21:57
od Mánek
No, tak nějak mi cvikla k srdci příliš nepřirostla, ale Věrka ji miluje. Tož co bych pro svou milovanou neudělal, že!? :)

Re: Pečená cvikla - červená řepa

PříspěvekNapsal: 14 říj 2011, 10:19
od anickav
Manečku, v tejto forme ti určite zachutí...pozdravujem vás oboch!