Nakládaná paprika se zelím

Nakládaná paprika se zelím

Příspěvekod Mánek » 07 lis 2010, 10:43

Obrázek

Suroviny:
1000 g paprik,
2000 g hlávkového zelí,
1 čerstvý křen,
sůl

Nálev:
1750 ml vody,
250 g krupicového či krystalového cukru ,
500 ml octa,
3-5 bobkových listů,
60 g soli,
5 zrnek nového koření,
2 zrnek pepře,
1 lžíce hořčičného semínka

Postup přípravy:
Zelí nakrájíme na nudličky, zalije v hrnci vodou, osolí a uvaří do poloměkka. Hotové zelí scedíme a necháme okapat. Omyté papriky kolem stopky opatrně odřízneme, vydlabeme jaderníky, abychom papriky nepoškodili, a spaříme je vařící vodou. Spařené papriky naplníme zelím a naplníme do zavařovacích sklenic. Suroviny na nálev v hrnci uvedeme do varu a vařícím nálevem zalijeme papriky ve sklenicích tak, aby byly potopené. Na papriky položíme 2 – 3 kolečka křenu, zavíčkujeme a postavíme do zavařovacího hrnce. Zalijeme vodou asi do ¾ výšky sklenic a na mírném ohni vaříme, dokud voda v zavařovacích sklenicích nedostoupí sklenicím po hrdla. Poté vypneme vařič a necháme vychladnout ve vodě, v níž se zavařovalo.

Tip: Na tento recept jsou nejlepší maďarské alma-papriky (kulaté, lehce pikantní jablkové papriky).

Skvělá pikantní příloha ke grilovanému masu.

Obrázek
Nezáleží na výši důchodu, ale na tom, kolikrát ho dostaneme! :D
Uživatelský avatar
Mánek
Vládce vod
Vládce vod
 
Příspěvky: 1226
Registrován: 19 srp 2010, 20:27
Bydliště: Moravský Beroun

Re: Nakládaná paprika se zelím

Příspěvekod drobek » 09 lis 2010, 16:35

Jo, tohle znám a mám rád. Naštěstí se s tím nemusím vyrábět, za poměrně slušnou cenu to koupím tady v Bosňáckém obchodě.
Skleróza je nejkrásnější choroba. Nebolí a každý den se člověk dozví něco nového.... (Aurelius Augustinus)
Uživatelský avatar
drobek
Spokojený důchodce
Spokojený důchodce
 
Příspěvky: 1873
Registrován: 17 srp 2010, 14:59
Bydliště: Skalka 1946; 56002 Česká Třebová

Re: Nakládaná paprika se zelím

Příspěvekod Brutzel-Svejk » 09 lis 2010, 18:05

Jé toto si pamatuji. Dělávala je moje maminka a byly v zimě zdrojem mnoha vitaminu. A hlavně velmi dobré.
Kdybych k tomu měl ještě sílu, nedělal bych vůbec nic.
Obrázek
Uživatelský avatar
Brutzel-Svejk
Bakalář
Bakalář
 
Příspěvky: 1101
Registrován: 16 srp 2010, 19:25
Bydliště: Nemecko


Zpět na Grilovaná a jiná zelenina

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

cron

x