Kapr z pánve po Novohradsku

Kapr z pánve po Novohradsku

Příspěvekod parles » 08 pro 2010, 14:47

1 kapr
hrubá mouka
česnek
sladká paprika mletá
pálivá paprika mletá
tuk
sůl
Očištěného kapříka nakrájet na podkovy asi 2 cm silné. Podkovy potřít ze všech stran česnekem, utřeným se solí.
Mouku smíchat se sladkou i pálivou paprikou, porce ryby ve směsi obalit a upéct na tuku na pánvi.
Jako příloha se hodí vařené brambory, nebo chléb a salát z čerstvé zeleniny.
Záměrně neuvádim množství surovin, to si každý udělá podle svého. Rovněž tak tuk. Já například preferuji sádlo.
A hrubá mouka je tam proto, že se na rybu nalepí pěkně jen v jedné tenké vrstvě.
To nejlepší teprve přijde!
Uživatelský avatar
parles
Grillmeister
 
Příspěvky: 195
Registrován: 05 lis 2010, 08:21
Bydliště: Děčín

Re: Kapr z pánve po Novohradsku

Příspěvekod babi » 08 pro 2010, 19:56

parles, Tvuj recept nejspis lze aplikovat na jakoukoliv mene delikatni rybu jako je sumecek atd. Trochu uzene papriky by bylo take fain a ja verim v pridani spetky prasku do peciva do mouky, ten udela obal krupavejsi ;)
Uživatelský avatar
babi
Kuchtík
 
Příspěvky: 41
Registrován: 05 lis 2010, 16:06
Bydliště: Ottawa

Re: Kapr z pánve po Novohradsku

Příspěvekod parles » 09 pro 2010, 08:05

babi, určitě to půjde použít na různé rybky. Ta uzená paprika taky stojí za vyzkoušení, ale použití prdopeče je pro mne úplná novinka, to musím vyzkoušet!
To nejlepší teprve přijde!
Uživatelský avatar
parles
Grillmeister
 
Příspěvky: 195
Registrován: 05 lis 2010, 08:21
Bydliště: Děčín


Zpět na Ryby

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků

cron

x