Dušená kližka

a vše co k tomu patří a to jsou i přílohy

Dušená kližka

Příspěvekod Mánek » 30 črc 2017, 06:31

0.jpg


Suroviny:
1 kg hovězí kližky,
2 lžíce oleje,
80 g slaniny,
80 g cibule,
1 stroužek česneku,
500 g žampionů,
čerstvě mletý pepř,
40 g pšeničné mouky,
2 lžíce másla,
300 ml hovězího vývaru,
5 zrnek nového koření,
1 bobkový list
sůl

Popis přípravy:
Maso nakrájíme na kostky, osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Na rozehřátém másle a lžíci oleje opečeme pomoučené maso dočervena a odstavíme z plotny. V kastrolu na druhé lžíci oleje krátce opečeme na kostičky nakrájenou slaninu, přidáme na plátky nakrájenou cibuli a krátce orestujeme. Přidáme prolisovaný česnek, na čtvrtky nakrájené houby, pepř a dusíme na mírném ohni, až se tekutina vypaří. Do kastrolu přidáme opečené maso, podlijeme vývarem, přidáme koření a kastrol zakryjeme poklicí. Maso dusíme na mírném ohni do změknutí asi 90 minut, za občasného přelévání a podlévání zbytkem vývaru nebo vodou.

HP
Nezáleží na výši důchodu, ale na tom, kolikrát ho dostaneme! :D
Uživatelský avatar
Mánek
Vládce vod
Vládce vod
 
Příspěvky: 1226
Registrován: 19 srp 2010, 20:27
Bydliště: Moravský Beroun

Zpět na Hovězí maso

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

x