Stránka 1 z 1

Hovězí ledvinky na paprice

PříspěvekNapsal: 02 srp 2017, 12:58
od Mánek
0.jpg
0.jpg (52.19 KiB) Zobrazeno 534 krát


Suroviny:
2 hovězí ledviny,
2 cibule,
2 stroužky česneku,
mletá paprika,
mletý pepř,
drcený kmín,
5 zrnek nového koření,
1 bobkový list,
sůl,
2 lžíce sádla,
hovězí vývar podle potřeby

Popis přípravy:
Ledviny omyjeme, odstraníme močové kanálky a zbavíme je přebytečného tuku. Nakrájíme je na plátky, vložíme do většího hrnce, zalijeme studenou vodou vodu a necháme do druhého dne vymáčet. Během této doby vodu několikrát vyměníme a ledvinky propláchneme. Vymáčené ledvinky scedíme, v cedníku propláchneme a dvakrát až třikrát spaříme vařící vodou. Na rozpáleném tuku orestujeme nakrájenou cibuli a česnek, zaprášíme mletou paprikou, zpěníme a přidáme spařené ledvinky. Opepříme a osolíme, přidáme kmín, sítko s ostatním kořením, a podlijeme hovězím vývarem. Přiklopíme poklicí a dusíme do změknutí ledvinek. Během dušení občas ledvinky promícháme a podle potřeby podlijeme vývarem. Ke konci dušení dochutíme, a podle potřeby šťávu zahustíme tmavou jíškou. Podáváme s dušenou rýží nebo šťouchanými bramborami.

HP