Hovězí pečeně na smetaně s lečem

a vše co k tomu patří a to jsou i přílohy

Hovězí pečeně na smetaně s lečem

Příspěvekod drobek » 13 lis 2010, 23:52

500 g zadního masa, na plátky
15 g slaniny na nudličky
30 g sádla
sklenka smetany
1 cibule nadrobno
1 lžíce rajského protlaku
100g sterilovaného leča
2 lžíce mouky
sůl, pepř

Maso naklepeme, prošpikujeme slaninou, osolíme a opepříme, dáme chvilku odležet.
Maso a opečeme ze všech stran, vyndáme, na tuku zezlátneme cibulku, podlijeme trochou vody a rozpustíme výpečky. Vrátíme maso, přidáme protlak a lečo, pečeme až je maso měkké, při pečení obracíme.
Až je maso měkké vyndáme ho, šťávu zahustíme moukou rozkvedlanou ve smetaně a povaříme. Maso vrátíme, prohřejeme.
Skleróza je nejkrásnější choroba. Nebolí a každý den se člověk dozví něco nového.... (Aurelius Augustinus)
Uživatelský avatar
drobek
Spokojený důchodce
Spokojený důchodce
 
Příspěvky: 1873
Registrován: 17 srp 2010, 14:59
Bydliště: Skalka 1946; 56002 Česká Třebová

Zpět na Hovězí maso

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků

cron

x