Stránka 1 z 1

Hovězí pečeně na smetaně s lečem

PříspěvekNapsal: 13 lis 2010, 23:52
od drobek
500 g zadního masa, na plátky
15 g slaniny na nudličky
30 g sádla
sklenka smetany
1 cibule nadrobno
1 lžíce rajského protlaku
100g sterilovaného leča
2 lžíce mouky
sůl, pepř

Maso naklepeme, prošpikujeme slaninou, osolíme a opepříme, dáme chvilku odležet.
Maso a opečeme ze všech stran, vyndáme, na tuku zezlátneme cibulku, podlijeme trochou vody a rozpustíme výpečky. Vrátíme maso, přidáme protlak a lečo, pečeme až je maso měkké, při pečení obracíme.
Až je maso měkké vyndáme ho, šťávu zahustíme moukou rozkvedlanou ve smetaně a povaříme. Maso vrátíme, prohřejeme.