Konšelský řízek

a vše co k tomu patří a to jsou i přílohy

Konšelský řízek

Příspěvekod Mánek » 04 srp 2017, 09:58

0.jpg
0.jpg (18.09 KiB) Zobrazeno 119 krát


Suroviny:
4 větší řízky z krkovice,
1 lžíce másla,
1 cibule,
4 stroužky česneku,
100 g paprikové klobásy,
2 lžíce zeleného hrášku,
1 kapie,
3 vajíčka,
50 g strouhaného sýra,
pepř,
sůl

olej na smažení,
mouka, vejce, strouhanka na trojobal

Popis přípravy:
Maso naklepeme, osolíme, potřeme prolisovaným česnekem a necháme hodinu odležet. Na másle osmažíme na kostičky nakrájenou klobásu bez střívka, přidáme drobně nakrájenou cibuli a restujeme, dokud cibule nezesklovatí. Potom vložíme hrášek a na kostičky nakrájenou papriku. Chvíli orestujeme, zalijeme rozšlehanými vajíčky, osolíme, opepříme a za stálého míchání smažíme. Když vajíčka začnou houstnout, přisypeme strouhaný tvrdý sýr, promícháme a necháme vychladnout.

Tuto směs navršíme na řízky, které stočíme z delší strany do válečku a případně je spíchneme párátky. Roládky obalíme v trojobalu a zvolna smažíme ve větším množství oleje. Usmažené roládky zešikma rozkrojíme na poloviny a položíme na talíře náplní nahoru. Podáváme s bramborovou kaší nebo vařenými brambory.

HP
Nezáleží na výši důchodu, ale na tom, kolikrát ho dostaneme! :D
Uživatelský avatar
Mánek
Vládce vod
Vládce vod
 
Příspěvky: 1258
Registrován: 19 srp 2010, 20:27
Bydliště: Moravský Beroun

Zpět na Vepřové maso

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

x