Bůček zapečený s křenem a jogurtem

a vše co k tomu patří a to jsou i přílohy

Bůček zapečený s křenem a jogurtem

Příspěvekod drobek » 28 črc 2012, 22:27

Přišlo mi poštou, ani nevím, jak bych mohl, kdo to vlastně stvořil. Dávám tedy kredit - někomu.

Zdá se vám kombinace bůčku a jogurtu šílená? Pak jste na velkém omylu. Když totiž jogurt smícháte s křenem a bůček necháte jen pozvolna péct,zachutná tahle dobrota celé rodině.

Na 4 porce
Ingredience
1,5 kg hezky prorostlého bůčku bez kosti,
250 g strouhaného nebo čerstvého křenu,
600 ml bílého jogurtu,
400 g brambor a sůl.
bucek2.jpg
bucek2.jpg (43.33 KiB) Zobrazeno 1955 krát

Stejně jako je málo ingrediencí, tak je jednoduchý i postup.
Bůček nejprve nakrájejte na asi 1–1,5 silné plátky.
Pokud si chcete ušetřit práci a slzy při strouhání křenu, kupte si ten už nastrouhaný ve skleničce. V misce jej smíchejte s bílým jogurtem, množství záleží jen na vás – někdo rád křenu hodně, jiný méně, takže radši křen přidávejte postupně.
Jednotlivé plátky bůčku osolte, potřete vrstvou křenového jogurtu a zarolujte. Takto vytvořené rolky pak dávejte vedle sebe do pekáčku, který není potřeba ničím vymazávat. A pokud netrváte na krásně utažených roládkách, nemusíte je ani ničím zavazovat. Zbyla-li vám část jogurtu, navrstvěte ho prostě a jednoduše ještě navrch.
Když jsou všechny plátky pomazané a vyskládané v pekáčku, dejte je péct při 170 ° asi 1,5 hodiny do trouby. Maso se krásně propeče, pustí všechen tuk, a ani tato šťáva nepřijde vniveč: „Když už vám to všechno tak nádherně z plechu vymetou, tak na plechu zbude úžasné čisté vypečené sádlo s křenem, které je na čerstvé kousky chleba jako dělané – pokud nebudete dost rychlí, možná to bude to jediné, co vám zbude na ochutnání.“
bucek1.jpg
bucek1.jpg (35 KiB) Zobrazeno 1955 krát


Upečený bůček servírujte s bramborem nebo chlebem a garantujeme vám, že ani kousek nezbude!
Skleróza je nejkrásnější choroba. Nebolí a každý den se člověk dozví něco nového.... (Aurelius Augustinus)
Uživatelský avatar
drobek
Spokojený důchodce
Spokojený důchodce
 
Příspěvky: 1922
Registrován: 17 srp 2010, 14:59
Bydliště: Skalka 1946; 56002 Česká Třebová

Re: Bůček zapečený s křenem a jogurtem

Příspěvekod parles » 29 črc 2012, 07:46

Drobku, vidím,že jsi v Mexicku načerpal nové síly, nebo občerstvil ty staré! Všechny tvoje nové recepty se mi líbí, ale tenhle zvlášť. Tenhle bůček si udělám, těším se na to!
To nejlepší teprve přijde!
Uživatelský avatar
parles
Grillmeister
 
Příspěvky: 199
Registrován: 05 lis 2010, 08:21
Bydliště: Děčín

Re: Bůček zapečený s křenem a jogurtem

Příspěvekod drobek » 29 črc 2012, 22:42

A mně se zas líbí tvoje, z jiného soudku než normálně vařím já. Tak pro osvěžení - něco Parlesovitého.
Skleróza je nejkrásnější choroba. Nebolí a každý den se člověk dozví něco nového.... (Aurelius Augustinus)
Uživatelský avatar
drobek
Spokojený důchodce
Spokojený důchodce
 
Příspěvky: 1922
Registrován: 17 srp 2010, 14:59
Bydliště: Skalka 1946; 56002 Česká Třebová

Re: Bůček zapečený s křenem a jogurtem

Příspěvekod iva » 24 srp 2012, 18:52

Parlesi, už jsi upekl ? Máme pouť a tak by se to docela hodilo. Křenu mám na zahradě moc.
Uživatelský avatar
iva
Grillman
 
Příspěvky: 137
Registrován: 05 lis 2010, 10:06
Bydliště: Oleška - Středočeský kraj

Re: Bůček zapečený s křenem a jogurtem

Příspěvekod parles » 24 srp 2012, 23:39

Ivo, neupekl. Nějak v těchto teplých dnech nemám ty morálně-volní vlastnosti a upeču maximálně rybku, nebo kuře. Ale jen se trochu ochladí, jdu do toho. Dobře vím, co jogurt udělá s masem, ale zatím jsem to zkoušel jen s kuřetem a s vepřovými řízečky. A pouť závidím, my to tady nemáme! BB
To nejlepší teprve přijde!
Uživatelský avatar
parles
Grillmeister
 
Příspěvky: 199
Registrován: 05 lis 2010, 08:21
Bydliště: Děčín

Další

Zpět na Vepřové maso

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

x