Vepřová kotleta ve sněhovém těstíčku

a vše co k tomu patří a to jsou i přílohy

Vepřová kotleta ve sněhovém těstíčku

Příspěvekod Mánek » 03 pro 2012, 11:47

Další obměna klasického českého řízku je chuťově trochu jiná, ale přesto výborná. Ostatně mně tak napadá, že si zkusím tímto způsobem připravit i pár kapřích řízků na Vánoce...

Ingredience:
4 plátky (cca 600 g) vepřové kotlety,
50 g uzeného sýra,
100 g strouhanky,
1 lžíce solamylu,
hořčice,
4 bílky,
sůl

olej na smažení

Popis přípravy:
Maso nakrájíme na jednotlivé řízky,

Obrázek

které naklepeme,

Obrázek

osolíme, potřeme hořčicí a necháme odležet.

Obrázek

Nastrouháme sýr, smícháme jej se strouhankou

Obrázek

a v této směsi řízky obalíme.

Obrázek

Z bílků ušleháme řidší sníh, do kterého vmícháme solamyl.

Obrázek

Obalené řízky namočíme do sněhového těstíčka

Obrázek

a na oleji po obou stranách usmažíme dozlatova.

Obrázek

Jako příloha se hodí jakákoliv úprava brambor.

Obrázek

HP
Nezáleží na výši důchodu, ale na tom, kolikrát ho dostaneme! :D
Uživatelský avatar
Mánek
Vládce vod
Vládce vod
 
Příspěvky: 1258
Registrován: 19 srp 2010, 20:27
Bydliště: Moravský Beroun

Zpět na Vepřové maso

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

x