Stránka 1 z 1

Majoránkové brambory s ovarem

PříspěvekNapsal: 31 říj 2014, 10:56
od drobek
1.jpg
1.jpg (71.13 KiB) Zobrazeno 2892 krát
Recept i fotka od Parlese

Ingredience
1 kg vařených brambor
půl vepřové hlavy
nové koření
bobkový list
pepř
sůl
100gr celeru, petržele a mrkve
3cibule
worcesterská omáčka
majoránka
petrželka

Postup
Vepřovou hlavu uvaříme spolu se zeleninou, solí, nekolika kuličkami nového koření a pár bobkovými listy.
Měkké maso obereme, ještě teplé nakrájíme na kousky, osolíme, opepříme a posypeme majoránkou a dáme v zakryté míse stranou.
Brambory nakrájíme na plátky. Cibuli rovněž na plátky zpěníme v tuku, sejmutém z masového vývaru, nebo na sádle.
Přidáme brambory, nakrájenou zeleninu z vývaru a okořeněné maso. Trochu podlijeme vývarem, dochutíme solí, pepřem, majoránkou a worcesterem a necháme trochu povařit. Posypeme petrželkou a podáváme velmi horké.

Doporučená příloha: saláty ze syrové zeleniny, pivo