Ovar pečený

a vše co k tomu patří a to jsou i přílohy

Ovar pečený

Příspěvekod drobek » 09 lis 2014, 14:48

1.jpg
1.jpg (36.6 KiB) Zobrazeno 934 krát

Autorem receptu i fotky je Parles.

V létě by mne to nenapadlo, ale v tomto mrazivém čase si tělo občas řekne o něco vydatnějšího a tučnějšího, nu příroda! A tak jsem si já řekl: když jde upéct vepřové koleno, proč by to nešlo s vepřovou hlavou? Nikde jsem o tom neslyšel, ani nečetl a tak jsem to zkusil. No a balada – kdo má rád ovárek s hořčicí a křenem, tak by to měl prubnout taky!


1/2 menší vepřové hlavy bez ouška
2 cibule
1 palice neloupaného česneku
kmín
sůl
voda

Do pekáče nalít asi na prst vody. Hlavu omýt, osolit a pokmínovat a položit řeznou plochou do pekáče. Přidat cibuli a česnek ( obojí vcelku) a přiklopit dobře doléhající pokličkou. Troubu předehřát na 150 stupňů C, vložit pekáč a 3 hodiny pomalu péct. Nemusí se to ani moc kontrolovat, mně se voda nevypekla.
Výsledkem je krásně měkká voňavá, nevymáčená kůžička, správně klihovatá a masíčko taky nemá chybu.
Skleróza je nejkrásnější choroba. Nebolí a každý den se člověk dozví něco nového.... (Aurelius Augustinus)
Uživatelský avatar
drobek
Spokojený důchodce
Spokojený důchodce
 
Příspěvky: 1922
Registrován: 17 srp 2010, 14:59
Bydliště: Skalka 1946; 56002 Česká Třebová

Zpět na Vepřové maso

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

x