Před i po silvestrovská vepřová pikantní roláda Soňa

a vše co k tomu patří a to jsou i přílohy

Před i po silvestrovská vepřová pikantní roláda Soňa

Příspěvekod gmp » 01 led 2015, 18:33

Úvod

Tento recepis vznikl na základě skypového klajdání a povídání mezi mnou a Noskovičkou


800 g vepřové kýty
100 g rozinek
100 g mandlí
100 g moravské uzené
1 feferonka v sladkokyselém nálevu
sůl, pepř
1 vejce
hladká mouka
strouhanka
sádlo na smažení

Postup

Rozinky namočené v rumu, jsem zalil nálevem z nakládaných feferonek od Aničky v a nechal natáhnout cca 1 hodinu.
Vepřovou kýtu jsem nakrájel na plátky a vyklepal, osolil opepřil, pokapal olejem smíchaným s nálevem z feferonek a nechal odpočinout. Mandle jsem spařil, oloupal a posekal.
Na vyklepaný řízek jsem položil plátek moravského uzeného, rozinky, mandle a kousek feferonky. Zavinul jsem řízek v úhledný balíček. Obalil v trojobalu. Usmažil v malém kastrůlku, aby závitek byl co nejvíc ponořen do vřícího sádla. Osmažený závitek jsem dal dojít do trouby na 250 stupňů zhruba na půl hodiny.
Hotové závitky jsem přelil vajíčkovým křenem
Uživatelský avatar
gmp
Kuchař
 
Příspěvky: 67
Registrován: 10 lis 2010, 21:26

Re: Před i po silvestrovská vepřová pikantní roláda Soňa

Příspěvekod drobek » 02 led 2015, 10:01

Tak tohle můžu, kombinace pálivého, hrozinek a mandlí, kombinace přímo mexická. A tu já tuze rád. HP
Skleróza je nejkrásnější choroba. Nebolí a každý den se člověk dozví něco nového.... (Aurelius Augustinus)
Uživatelský avatar
drobek
Spokojený důchodce
Spokojený důchodce
 
Příspěvky: 1922
Registrován: 17 srp 2010, 14:59
Bydliště: Skalka 1946; 56002 Česká Třebová


Zpět na Vepřové maso

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

x