Horňácká krkovička

a vše co k tomu patří a to jsou i přílohy

Horňácká krkovička

Příspěvekod Mánek » 01 srp 2017, 08:58

0a.jpg
0a.jpg (72.56 KiB) Zobrazeno 94 krát


Suroviny:
1500 g vepřová krkovička,
6 ks větší cibule,
6 stroužků česneku,
500 g pikantní klobása,
hořčice,
sůl,
kmín,
grilovací koření,
mletý pepř

pivo na podlévání

Popis přípravy:
Maso nakrájíme na řízky, naklepeme, osolíme a opepříme. Potřeme hořčicí a naskládáme na plech. Na maso rozložíme kolečka oloupané pikantní klobásy, posypeme nadrobno nakrájenu cibulí a česnekem, okořeníme kmínem a grilovacím kořením, a podlijeme pivem. Pekáč zakryjeme alobalem a dáme péct do trouby vyhřáté na 200°C. Pečeme 75 až 90 minut, z toho posledních 20 minut odkryté. Podle potřeby podléváme pivem. Jako přílohu podáváme šťouchané brambory a nakládané okurky.

HP
Nezáleží na výši důchodu, ale na tom, kolikrát ho dostaneme! :D
Uživatelský avatar
Mánek
Vládce vod
Vládce vod
 
Příspěvky: 1258
Registrován: 19 srp 2010, 20:27
Bydliště: Moravský Beroun

Re: Horňácká krkovička

Příspěvekod drobek » 01 srp 2017, 10:04

Ochutnal jsem u Mánků a potvrzuji, že je to dobrota strašlivá. aaa
Skleróza je nejkrásnější choroba. Nebolí a každý den se člověk dozví něco nového.... (Aurelius Augustinus)
Uživatelský avatar
drobek
Spokojený důchodce
Spokojený důchodce
 
Příspěvky: 1922
Registrován: 17 srp 2010, 14:59
Bydliště: Skalka 1946; 56002 Česká Třebová


Zpět na Vepřové maso

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

x