Kuře na žampionovém másle

a vše co k tomu patří a to jsou i přílohy

Kuře na žampionovém másle

Příspěvekod gmp » 06 črc 2011, 09:10

Suroviny:
1 kuře cca kilo
300 g žampionů
50 g krájené anglické slaniny
2 - 3 cibule
0,1 l stolního bílého vína
0,7 l kvalitního bílého vína typu Ryzlig rýnský :idea:
125 g másla
petrželová nať
sůl
pepř

Nejprve si připravíme žampionové máslo: 100 g žampionů drobně posekáme, přidáme jemně posekanou petrušku, mletý pepř, nejlépe bílý a vše pečlivě utřeme s máslem do pěny.

Kuře zvrchu osolíme, zevnitř i pod kůží potřeme žampionovým máslem. Ponecháme stát cca 2 - 3 hodiny. Otevřeme láhev bílého a krátíme si čas jeho konzumací :o , než maso přijme žampionové aroma.

Po uplynutí času kuře naporcujeme a vložime do kastrolu, který jsme vystlali plátky slaniny. Orestujeme s pokrájenou cibulí. Přidáme žampiony nahrubo pokrájené a ještě cca 5 min restujeme. Podlijeme bílým vínem přikryjeme pokličkou a dusíme cca 20 - 30 min. Kuře vyjmeme z hrnce a strčíme na chvíli pod gril, aby se nám zkřupavěla kůrčička.
Šťávu necháme zredukovat cca na polovinu přidáme máslo. podáváme s bramborem.
Uživatelský avatar
gmp
Kuchař
 
Příspěvky: 67
Registrován: 10 lis 2010, 21:26

Zpět na Drůbeží maso

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 9 návštevníků

cron

x