Stránka 3 z 7

Re: Kachna smažená ve vlastním tuku (confit)

PříspěvekNapsal: 07 pro 2012, 05:51
od j3david
No - a je to, myslím že více netřeba. Jenom snad dodat že si lze trošku pohrát s kořením, zejména různé voňavé přísady se dobře rozpouštějí v tuku. Lze použít kuličky jalovce, rozmarýn, určitě bobkový list. Akorát ta doba pečení 3 hodiny se mi zdá krátká. Ale to možná bude tou vyšší teplotou, uvádí se že 120 st.C. Já nastavuji termostat na 100, vím že u mé trouby trochu kecá směrem nahoru, takže reálně je tam nějakých 95 st.C. Pustím to večer a nejméně do rána ignoruju. Kachna je hotová když se doslova rozpadá a jde snadno od kostí. Tuk neslévám, maso zatepla vytahuji a kladu na talíř. Pokud se nesní jestě zatepla, nechám vychladnout i s tukem v hrnci, následně zatudena se tuk za hlasitého mlaskání maže na čerstvý chleba, vydlabané kusy masa se k tomu přikusují.

Re: Kachna smažená ve vlastním tuku (confit)

PříspěvekNapsal: 07 pro 2012, 22:09
od drobek
J3davide, to jsem rád, že jsem se tě nedotkl. BB
Přesto, dej sem ten svůj recept, ono mi to potopené v sádle stejně chutnalo víc. Nechci sem ten Mandisanův recept přidávat, to radši vyndám nebo aspoň upravím ten můj komentář s odkazem. HP

Re: Kachna smažená ve vlastním tuku (confit)

PříspěvekNapsal: 08 pro 2012, 11:28
od bocianka
Já to peču jako J3david, jen dám teplotu ještě nižší, do 100 st.C, přiklopím poklicí. Dám to večer a podívám se až kolem 10 hodiny dopoledne. Na poslední chvílí poklici sundám aby se maso trochu opeklo. Je to vynikající. Energeticky náročné to není. Trouba se zahřeje na danou teplotu a pak už termostat jen koriguje teplotu. Protože se to neotvírá, tak teplota neklesá a termostat nespíná (neumím to vysvětlit vědecky, ale mám to vyzkoušené). Jo, a kachnu peču v celku. :P

Re: Kachna smažená ve vlastním tuku (confit)

PříspěvekNapsal: 08 pro 2012, 13:31
od Brutzel-Svejk
Kachna má málo tuku. Když přidám sádlo. Je to taky ok?

Re: Kachna smažená ve vlastním tuku (confit)

PříspěvekNapsal: 08 pro 2012, 18:44
od drobek
Joži, je to OK. Podívej se na ten odkaz, tam se přímo spousta sádla dává už na začátku.
Udělal chybu už na začátku, je to recept francouzský, dal jsem to sem bez vyzkoušení, protože Pépinovi věřím a dost jsem se od něj naučil. Měl jsem to dát do mezinárodní kuchyně. On ji dělá se salátem, já se zelím a knedlíkem, dal jsem to tedy sem. Má chyba.CC
Ale je tu místo pro pečenou po Česku, v sádle, jak jí dělá J3David, Bocianka a já vlastně taky. Tak je to maso opravdu měkké a od kosti odpadající. Nejlepší kachna jakou jsem kdy měl. HP
Jen už je pozdě něco měnit, myslím přesouvat, komentáře by ztratily smysl. A tak prosím J3davida aby sem recept přidal. Já recept znám z Labužníka a tam pro něj jít nechci, abych se snad nedej Bože majitelů nedotkl.