Kuřecí roláda

a vše co k tomu patří a to jsou i přílohy

Kuřecí roláda

Příspěvekod Mánek » 19 pro 2012, 14:23

Včera jsem byl vařit v místní hospodě pro jeden firemní sedánek a dělal jsem i tři kuřecí rolády, které se podávaly po studenu.

Ingredience:
1 kuře,
plnotučná hořčice,
120 g másla,
pepř,
sůl

Nádivka:
100 g čerstvých žampionů nebo lesních hub,
2 párky nebo kuřecí játra,
120 g zeleného hrášku,
8 až 10 plátků šunky,
drcený kmín,
petrželka,
1 houska,
1 cibule,
2 vejce,
mléko,
pepř,
sůl

máslo nebo sádlo na vymazání pekáče

Popis přípravy:
Kuřeti odřízneme křídla v prvním kloubu od těla.

Obrázek

Poté je nařízneme podél páteře (já tedy použil mnou oblíbenější obrácený gard a začal z břišní strany ;) )a ostrým nožem snímáme maso ze žeber.

Obrázek

Vykostíme křídla a stehna tak, že maso obřízneme kolem kloubů a vtáhneme kost dovnitř, přičemž maso odkrajujeme (oškrábeme) od kosti.

Obrázek

Plát z kuřete upravíme nakrojením a přehrnutím vyšších částí masa přes místa, kde je masa méně.

Obrázek

Upravený plát osolíme, opepříme a potřeme hořčicí.

Obrázek

Na másle orestujeme nakrájené houby a cibulku, osolíme, opepříme, ochutíme kmínem, zalijeme vejci a necháme srazit.

Obrázek

Játra rozkrájíme na větší kusy a orestujeme ze všech stran.

Obrázek

Housku nakrájíme, navlhčíme mlékem a vmícháme do ní smaženici z žampionů, hrášek a petrželku. ¨

Obrázek

Plát masa poklademe plátky šunky,

Obrázek

nádivku rozetřeme po povrchu,

Obrázek

a na straně ze které budeme roládu stáčet položíme párek nebo játra.

Obrázek

Maso opatrně stočíme do rolády a spíchneme jehlicemi nebo stáhneme kuchařským provázkem nebo silnější bavlněnou nití. Pokud by se maso příliš rozvíralo, sešijeme ho nití.

Obrázek

Pekáč vymažeme máslem nebo sádlem, vložíme roládu, podlijeme ji vodou,

Obrázek

a v troubě vyhřáté na 180°C upečeme dočervena.

Obrázek

Podáváme s brambory nebo bramborovou kaší. Roládu můžeme podávat i studenou.

Obrázek

HP
Nezáleží na výši důchodu, ale na tom, kolikrát ho dostaneme! :D
Uživatelský avatar
Mánek
Vládce vod
Vládce vod
 
Příspěvky: 1258
Registrován: 19 srp 2010, 20:27
Bydliště: Moravský Beroun

Re: Kuřecí roláda

Příspěvekod drobek » 19 pro 2012, 16:30

Krásné a srozumitelně popsané včetně vykostění kuřete. Recept znám, ale nikdy jsem ho neuskutečnil. Až dojedeme domů určitě bude. Teď na to není nádobí. Škoda přeškoda. :(
Skleróza je nejkrásnější choroba. Nebolí a každý den se člověk dozví něco nového.... (Aurelius Augustinus)
Uživatelský avatar
drobek
Spokojený důchodce
Spokojený důchodce
 
Příspěvky: 1941
Registrován: 17 srp 2010, 14:59
Bydliště: Skalka 1946; 56002 Česká Třebová

Re: Kuřecí roláda

Příspěvekod Brutzel-Svejk » 19 pro 2012, 17:45

Určitě velmi chutné. Snad se k tomu i dostanu.
Kdybych k tomu měl ještě sílu, nedělal bych vůbec nic.
Obrázek
Uživatelský avatar
Brutzel-Svejk
Bakalář
Bakalář
 
Příspěvky: 1123
Registrován: 16 srp 2010, 19:25
Bydliště: Nemecko

Re: Kuřecí roláda

Příspěvekod Mirďa » 20 pro 2012, 10:56

Asi jsem právě získal inspiraci na sváteční oběd, přijedou mojí a manželčini rodiče a je třeba je nakmit :lol:
Uživatelský avatar
Mirďa
Ze světa grilu
Ze světa grilu
 
Příspěvky: 288
Registrován: 01 čer 2012, 20:15
Bydliště: Trnávka, okr Nový Jičín


Zpět na Drůbeží maso

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

x