Paštika z krůtích (kuřecích) jater

a vše co k tomu patří a to jsou i přílohy

Paštika z krůtích (kuřecích) jater

Příspěvekod drobek » 25 říj 2014, 14:02

1.jpg
1.jpg (28.12 KiB) Zobrazeno 2595 krát
Recept i fotka od wydry.

1/2 kg jater očistěných pokrájet na kousky
2 natvrdo uvařená vejce (nevím jestli jsou zásadní, ale dala jsem je)
středně velká cibule
3 bobkové listy
1-2 stroužky česneku
sůl a pepř
3 lžíce bílého vína

Na másle orestuju středně velkou cibuli (pokrájím na čtvrtky a ty na tenoučký plátky, smažím pomalu aby se cibule krásně opekla do karamelova) .
Cibuli vyndám, opeču 1 - 2 stroužky česneku na plátky (nebo jen rozplácnutý nožem) a taky vyndám.
Do výpeku dám asi 3 bobkové listy, játra a restuju cca 2 minuty. Měla by zůstat na řezu růžová.
Přeliju 3 lžíce bílého vína, smíchám s opečenou cibulí, česnekem, osolim, opepřím, vyndám bobkáče a několik kousků jater si dám stranou. Směs jsem rozmixuju na hrubší kaši. Tu doleju malinko vínem (podle chuti a také, aby nebyla paštika moc hutná, což moje byla). Odložené kousky jater pokrájím na kousky, které přidám do mixu.
Doladím chuť, dám na misku (foto) a do lednice. Vychladlé poleju přepuštěným máslem (mělo by být čiré, ghí, ale zvolila jsem jen přepuštěné )
Zbylou paštiku jsem dala do skleničky a zasterilovala.
Skleróza je nejkrásnější choroba. Nebolí a každý den se člověk dozví něco nového.... (Aurelius Augustinus)
Uživatelský avatar
drobek
Spokojený důchodce
Spokojený důchodce
 
Příspěvky: 1873
Registrován: 17 srp 2010, 14:59
Bydliště: Skalka 1946; 56002 Česká Třebová

Zpět na Drůbeží maso

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 6 návštevníků

x