Stránka 1 z 1

Krůtí stehno v listovém těstě

PříspěvekNapsal: 07 srp 2017, 21:36
od Mánek
Bez názvu.jpg
Bez názvu.jpg (57.91 KiB) Zobrazeno 1226 krát


Suroviny:
400 g listového těsta,
2 spodní krůtí stehna s kůží,
500 g na kousky nakrájeného masa z horního krůtího stehna,
150 g ořechů,
100 ml smetany ke šlehání,
100 g mascarpone,
petrželová nať,
rozmarýn,
zeleninová směs,
bílé víno,
1 vejce,
panenský olivový olej extravergine,
hrubá sůl,
pepř

Popis přípravy:
V mixéru zpracujte nakrájené krůtí maso, smetanu, sůl, pepř, vmíchejte i 100 g posekaných ořechů, větší množství
posekané zelené petrželky a rozmarýnu. Vzniklou nádivkou naplňte vykostěná spodní stehna. Upravte jejich tvar,
zabalte je do pečícího papíru, převažte, zakapejte olivovým olejem a 1 hodinu pečte při 180 °C. Pak přidejte do
pekáče směs zeleniny (celer, mrkev, cibuli), sklenici vína, větvičku rozmarýnu a pečte ještě dalších 30 minut.
Stehna vyndejte z trouby, vybalte je z papíru a nechte je vychladnout (je lepší upéci je den předem). Přeceďte šťávu
a dejte si ji stranou. Rozválejte listové těsto, nakrájejte je na kousky široké asi 3 cm, obalte jimi do spirály stehna,
která musejí být celá zabalená v těstě. Potřete je vejcem, posypte hrubou mletou solí a pečte asi 30 minut při
teplotě 190°C. Mezitím povařte šťávu, aby se zredukovala, přidejte do ní mascarpone a 50 g nasekaných ořechů.
Stehýnka v křupavé kůrčičce z listového těsta podávejte se šťávou a s libovolnou oblohou.

HP