- DSCF1692a.JPG (91.36 KiB) Zobrazeno 3930 krát
Suroviny:2 králičí předky,
2 lžíce sdla,
1 cibule,
1 stroužek česneku,
drcený kmín,
drcený pepř,
sůl,
400 ml zeleninového nebo drůbežího vývaru,
strouhanka z tvrdého
chleba na zahuštění,
těstoviny
Popis přípravy:Králičí předky podél páteře rozdělíme na dvě poloviny a osolíme. Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek rozmáčkneme a nakrájíme na kousky. Na pánvi rozpálíme sádlo a maso na něm z obou stran dočervena osmažíme. Osmažené maso vyjmeme, do pánve dáme cibuli a česnek, a restujeme. Když začne cibule růžovět, přidáme k ní kmín a cibuli dosmažíme dorůžova. Do pánve vrátíme zpět maso, podlijeme vývarem, dochutíme pepřem a solí, přiklopíme poklicí a za snížené teploty dusíme do změknutí masa. Měkké maso vyjmeme, do šťávy přidáme chlebovou strouhanku a vaříme, dokud šťáva nezhoustne a chléb se nerozpustí. Dochutíme, do hotové šťávy vrátíme prohřát maso, a podáváme s vařenými těstovinami.