Stránka 2 z 5

Re: Paštika "játrový sýr"

PříspěvekNapsal: 20 úno 2012, 16:06
od Mánek
Sice doma Pragandu mám, ale do výrobku jsem použil pouze sůl a cukr, což je i na barvě vidět. Uvedl jsem ale pro pořádek recept celý tak, jak jej norma ČSN uvádí. :)

Re: Paštika "játrový sýr"

PříspěvekNapsal: 20 úno 2012, 16:33
od drobek
Mánku, pragandu jsme dovezli z Česka, nevěděl jsem žes ji tam nedal. Stejně si myslím, že když jsme přežili tolik let pod ČSN tak teď nás to množství dobrovolně přidané už nezabije. ;) Kdo ví jaké fujtajbly jíme a nevíme o tom :roll: .

Re: Paštika "játrový sýr"

PříspěvekNapsal: 20 úno 2012, 19:04
od drobek
Mánku, jdu na to, ale na co je v seznamu to syrové sádlo? V postupu už není ale zato je tam špek. :o
Nevloudila se chybička, mrška malá? BB

Re: Paštika "játrový sýr"

PříspěvekNapsal: 20 úno 2012, 20:14
od Mánek
Syrové sádlo a syrový špek jedno a totéž jest. Prostě furt je to to "bílé maso", co nám doktoři tak vehementně zakazují! Ale myslím, že v těch končinách, kde je taková věc zakázaná naprosto (např. Ememrika :D), lze sádlo vynechat, nebo použít nějaký jiný "špek", co se tam vyskytuje. :D

Jak jsem už napsal, já jsem si pomohl tak, že jsem jednoduše skrojil tenké pláty sádla z bůčku a bylo. Bůček byl libovější, paštika jedlejší.
:AD HP

Re: Paštika "játrový sýr"

PříspěvekNapsal: 20 úno 2012, 23:00
od drobek
Tak je to v troubě, dal jsem naši bacon, to je po česku uzený bůček, ale hódně prorostlý. :AD
Teď mám jiný problém. Pochopitelně nemám jejich speciální uzavírací formy, kde bych ji vzal. :lol:
Dal jsem to do formy na biskupský chlebíček,do vodní lázně, teplota trouby 77°C. Po dvou hodinách mi stoupla vnitřní teplota na závratných 33°. Tak jsem to z vody vyndal a děj se vůle Boží. :AB