Sice doma Pragandu mám, ale do výrobku jsem použil pouze sůl a cukr, což je i na barvě vidět. Uvedl jsem ale pro pořádek recept celý tak, jak jej norma ČSN uvádí.
Re: Paštika "játrový sýr"
Napsal: 20 úno 2012, 16:33
od drobek
Mánku, pragandu jsme dovezli z Česka, nevěděl jsem žes ji tam nedal. Stejně si myslím, že když jsme přežili tolik let pod ČSN tak teď nás to množství dobrovolně přidané už nezabije. Kdo ví jaké fujtajbly jíme a nevíme o tom .
Re: Paštika "játrový sýr"
Napsal: 20 úno 2012, 19:04
od drobek
Mánku, jdu na to, ale na co je v seznamu to syrové sádlo? V postupu už není ale zato je tam špek. Nevloudila se chybička, mrška malá?
Re: Paštika "játrový sýr"
Napsal: 20 úno 2012, 20:14
od Mánek
Syrové sádlo a syrový špek jedno a totéž jest. Prostě furt je to to "bílé maso", co nám doktoři tak vehementně zakazují! Ale myslím, že v těch končinách, kde je taková věc zakázaná naprosto (např. Ememrika ), lze sádlo vynechat, nebo použít nějaký jiný "špek", co se tam vyskytuje.
Jak jsem už napsal, já jsem si pomohl tak, že jsem jednoduše skrojil tenké pláty sádla z bůčku a bylo. Bůček byl libovější, paštika jedlejší.
Re: Paštika "játrový sýr"
Napsal: 20 úno 2012, 23:00
od drobek
Tak je to v troubě, dal jsem naši bacon, to je po česku uzený bůček, ale hódně prorostlý. Teď mám jiný problém. Pochopitelně nemám jejich speciální uzavírací formy, kde bych ji vzal. Dal jsem to do formy na biskupský chlebíček,do vodní lázně, teplota trouby 77°C. Po dvou hodinách mi stoupla vnitřní teplota na závratných 33°. Tak jsem to z vody vyndal a děj se vůle Boží.