Stránka 1 z 1

Pečená nadívaná holoubata

PříspěvekNapsal: 29 srp 2011, 11:02
od Mánek
Nakoukla mi do kuchyně dvě holoubátka, tak jsem neváhal a udělal s nimi krátký proces.

Suroviny:
4 holoubata,
játra z holoubat,
2 lžíce másla,
1 vejce,
150 ml mléka,
2 žemle,
muškátový květ,
pepř,
sůl

Popis přípravy:
Žemle nakrájené na malé kostičky spaříme horkým mlékem. Máslo utřeme se žloutkem, solí, květem a na nudličky nakrájenými játry. Vše smícháme s máčenou žemlí a z bílků ušlehaným sněhem.

Holoubata nasucho oškubeme a zbavíme pařátků a hlaviček. Lehce nařízneme kůži na břiše, obřízneme kloaku a vyjmeme vnitřnosti. Oddělíme játra (není v nich žluč, není tedy zapotřebí dávat si pozor), srdíčko a žaludek. Z krku uvloníme kůži a vyjmeme opatrně volátko, aby se nepoškodila kůže. Holoubata řádně vymyjeme, okořeníme a naplníme nádivkou. Párátkem zašpejlujeme břicho i krk, položíme je hřbetem do pekáčku na plátky másla, mírně podlijeme vodou a pečeme do červena. Během pečení poléváme výpekem a ke konci pečení je obrátíme.


Obrázek

Re: Pečená nadívaná holoubata

PříspěvekNapsal: 31 srp 2011, 12:25
od Dag
Uvítala bych také nějaké takové nakouknutí.Jinak nevím, kde by se dnes dala holoubata koupit, ale to pochutnání Ti Mánku přeju.