Telecí játra s cuketou

a vše co k tomu patří a to jsou i přílohy

Telecí játra s cuketou

Příspěvekod Mánek » 16 pro 2011, 12:55

Ráno jsem se díval na pana Stupku, který v pořadu Párty s kuchařem "vařil s vínem". Nejprve připravil "Provensálské dušené hovězí", poté dělal tato telecí játra. Tohle jídlo mne zaujalo daleko víc než první, a protože jsem játra v mrazáku měl (tedy pouze hovězí), a cuketu i víno jsem koupil právě včera, námět na dnešní oběd byl na světě. Můžu doporučit, je to hodně dobré!


Ingredience:
250 g cukety
2 cibule
3 lžíce hladké mouky
pepř
sůl
3 polévkové lžíce olivového oleje
máslo
500 g telecích jater
5 lžic bílého vína


Popis přípravy:
Cuketu nakrájíme na kostky, cibuli na plátky, a dusíme na oleji cca 10 minut. Mouku se solí a pepřem promícháme, obalíme v ní 4 plátky jater a opékáme 3 minuty po každé straně, na závěr zjemníme máslem.

Do pánve přidáme víno a povaříme, vzniklou omáčkou přelijeme játra a podáváme.

Obrázek

HP
Nezáleží na výši důchodu, ale na tom, kolikrát ho dostaneme! :D
Uživatelský avatar
Mánek
Vládce vod
Vládce vod
 
Příspěvky: 1226
Registrován: 19 srp 2010, 20:27
Bydliště: Moravský Beroun

Re: Telecí játra s cuketou

Příspěvekod drobek » 16 pro 2011, 16:36

A tak to jo. Pana Stupku uznávám moc, umí. CC
Jen musím dodat co Mánek nenapsal, víno jen takové, které byste sami pili. Že to je do vaření neznamená, že patoky se v tom ztratí. :AF
A co čert nechtěl, víno a dobrý - merlot máme doma furt, v mrazáku jsou zčistajasna zapomenutá hovězí játra - vepřová bychom nezapomněli, ale tady asi prasata játra nemaj. :o
No a zrovna se jako z udělání chystám do krámu.
Takže si uděláme co? No přece radost z mňamky. :AD
Skleróza je nejkrásnější choroba. Nebolí a každý den se člověk dozví něco nového.... (Aurelius Augustinus)
Uživatelský avatar
drobek
Spokojený důchodce
Spokojený důchodce
 
Příspěvky: 1873
Registrován: 17 srp 2010, 14:59
Bydliště: Skalka 1946; 56002 Česká Třebová

Re: Telecí játra s cuketou

Příspěvekod drobek » 20 pro 2011, 15:48

Měli jsme tu dobrotu včera k večeři. Udělal jsem chybičku, nějak jsem si v receptu nepřečet, že to má být bílé víno a spokojil se s tím, že Merlot máme doma celu zimu po ruce. No a Merlot je červené. Snad mi pan Stupka odpustí, my už si mlaskaje odpustili. HP
Skleróza je nejkrásnější choroba. Nebolí a každý den se člověk dozví něco nového.... (Aurelius Augustinus)
Uživatelský avatar
drobek
Spokojený důchodce
Spokojený důchodce
 
Příspěvky: 1873
Registrován: 17 srp 2010, 14:59
Bydliště: Skalka 1946; 56002 Česká Třebová

Re: Telecí játra s cuketou

Příspěvekod Mánek » 20 pro 2011, 17:40

Já myslím, že pan Stupka odpustí, hlavně že vám chutnalo! :)
Nezáleží na výši důchodu, ale na tom, kolikrát ho dostaneme! :D
Uživatelský avatar
Mánek
Vládce vod
Vládce vod
 
Příspěvky: 1226
Registrován: 19 srp 2010, 20:27
Bydliště: Moravský Beroun


Zpět na Jiné maso

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 návštevníků

cron

x