Paštika "játrový sýr"

a vše co k tomu patří a to jsou i přílohy

Re: Paštika "játrový sýr"

Příspěvekod Mánek » 21 úno 2012, 06:41

33°C? To bude asi málo... :(

Já to taky dělal v biskubsko-chlebíčkové formě, také se mi tak nějak nedostává těch "speciálních uzavíracích"... BB
Nezáleží na výši důchodu, ale na tom, kolikrát ho dostaneme! :D
Uživatelský avatar
Mánek
Vládce vod
Vládce vod
 
Příspěvky: 1226
Registrován: 19 srp 2010, 20:27
Bydliště: Moravský Beroun

Re: Paštika "játrový sýr"

Příspěvekod iva » 21 úno 2012, 17:14

řekla bych, že ideální bude vařit v pomalém hrnci ;)
Uživatelský avatar
iva
Grillman
 
Příspěvky: 137
Registrován: 05 lis 2010, 10:06
Bydliště: Oleška - Středočeský kraj

Re: Paštika "játrový sýr"

Příspěvekod drobek » 21 úno 2012, 17:23

Já taky. BB
Nejdřív jsem pekl ve vodní lázni, trouba na 77°C, po dvou hodinách to vylezlo uvnitř na 33°C. Vyndal jsem formu z vody, a za další hodinu to mělo 40°C. Přidal jsem troubu na 120°C a za půl hodiny to mělo 80°C. Vyklepl jsem hodně zlehka na folii, zabalil a dal ven chladnout. Do rána. Játrový sýr jsme měli k snídani, lahodný, na řezu růžový díky pragandě. HP
Ano, vyrobím to znovu, ale z míň masa, a v pomalém hrnci. Neumím si představit jak dlouho bude trvat sníst tu jedenapůl kilovou cihlu. Nějak to pečením nabylo na váze :o , měl jsem 1 libru jater a jednu libru 8 uncí masa, to je 1133 gramů. Forma byla na přetečení, měl jsem mít rozum. :AB
Skleróza je nejkrásnější choroba. Nebolí a každý den se člověk dozví něco nového.... (Aurelius Augustinus)
Uživatelský avatar
drobek
Spokojený důchodce
Spokojený důchodce
 
Příspěvky: 1873
Registrován: 17 srp 2010, 14:59
Bydliště: Skalka 1946; 56002 Česká Třebová

Re: Paštika "játrový sýr"

Příspěvekod Dag » 21 úno 2012, 18:04

Dovolím si radu - dát do šikovné zavařovačky, zavřít a zavařit. Měl bys z toho takových pět, šest skleniček a ty vydrží v lednici rok.
Já dělám paštiku velmi často a vždy jen do zavařovaček.
Uživatelský avatar
Dag
Grillmeister
 
Příspěvky: 299
Registrován: 06 lis 2010, 00:08
Bydliště: Praha 6

Re: Paštika "játrový sýr"

Příspěvekod Mánek » 21 úno 2012, 18:15

Krásně se ti to povedlo. S dovolením, přidám fotky, co jsi mi je poslal, jo? :)

Před vařením:
Obrázek

Po uvaření:
Obrázek

Má to krásnější než já (a ta Praganda tomu pomohla mít správnou barvu):
Obrázek
HP

Neutuchající, dlouhodobý a hlasitý potlesk!!! CC

Co se týče toho, jak dlouho to budeš papat, tak podle sebe vím, že asi týden. Jenže já jsem se ještě nezištně rozdělil s miskou a myškou, víš?
:AD
Nezáleží na výši důchodu, ale na tom, kolikrát ho dostaneme! :D
Uživatelský avatar
Mánek
Vládce vod
Vládce vod
 
Příspěvky: 1226
Registrován: 19 srp 2010, 20:27
Bydliště: Moravský Beroun

PředchozíDalší

Zpět na Jiné maso

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků

cron

x