Stránka 3 z 5

Re: Paštika "játrový sýr"

PříspěvekNapsal: 21 úno 2012, 06:41
od Mánek
33°C? To bude asi málo... :(

Já to taky dělal v biskubsko-chlebíčkové formě, také se mi tak nějak nedostává těch "speciálních uzavíracích"... BB

Re: Paštika "játrový sýr"

PříspěvekNapsal: 21 úno 2012, 17:14
od iva
řekla bych, že ideální bude vařit v pomalém hrnci ;)

Re: Paštika "játrový sýr"

PříspěvekNapsal: 21 úno 2012, 17:23
od drobek
Já taky. BB
Nejdřív jsem pekl ve vodní lázni, trouba na 77°C, po dvou hodinách to vylezlo uvnitř na 33°C. Vyndal jsem formu z vody, a za další hodinu to mělo 40°C. Přidal jsem troubu na 120°C a za půl hodiny to mělo 80°C. Vyklepl jsem hodně zlehka na folii, zabalil a dal ven chladnout. Do rána. Játrový sýr jsme měli k snídani, lahodný, na řezu růžový díky pragandě. HP
Ano, vyrobím to znovu, ale z míň masa, a v pomalém hrnci. Neumím si představit jak dlouho bude trvat sníst tu jedenapůl kilovou cihlu. Nějak to pečením nabylo na váze :o , měl jsem 1 libru jater a jednu libru 8 uncí masa, to je 1133 gramů. Forma byla na přetečení, měl jsem mít rozum. :AB

Re: Paštika "játrový sýr"

PříspěvekNapsal: 21 úno 2012, 18:04
od Dag
Dovolím si radu - dát do šikovné zavařovačky, zavřít a zavařit. Měl bys z toho takových pět, šest skleniček a ty vydrží v lednici rok.
Já dělám paštiku velmi často a vždy jen do zavařovaček.

Re: Paštika "játrový sýr"

PříspěvekNapsal: 21 úno 2012, 18:15
od Mánek
Krásně se ti to povedlo. S dovolením, přidám fotky, co jsi mi je poslal, jo? :)

Před vařením:
Obrázek

Po uvaření:
Obrázek

Má to krásnější než já (a ta Praganda tomu pomohla mít správnou barvu):
Obrázek
HP

Neutuchající, dlouhodobý a hlasitý potlesk!!! CC

Co se týče toho, jak dlouho to budeš papat, tak podle sebe vím, že asi týden. Jenže já jsem se ještě nezištně rozdělil s miskou a myškou, víš?
:AD