Paštika "játrový sýr"

a vše co k tomu patří a to jsou i přílohy

Re: Paštika "játrový sýr"

Příspěvekod Mánek » 20 úno 2012, 16:06

Sice doma Pragandu mám, ale do výrobku jsem použil pouze sůl a cukr, což je i na barvě vidět. Uvedl jsem ale pro pořádek recept celý tak, jak jej norma ČSN uvádí. :)
Nezáleží na výši důchodu, ale na tom, kolikrát ho dostaneme! :D
Uživatelský avatar
Mánek
Vládce vod
Vládce vod
 
Příspěvky: 1258
Registrován: 19 srp 2010, 20:27
Bydliště: Moravský Beroun

Re: Paštika "játrový sýr"

Příspěvekod drobek » 20 úno 2012, 16:33

Mánku, pragandu jsme dovezli z Česka, nevěděl jsem žes ji tam nedal. Stejně si myslím, že když jsme přežili tolik let pod ČSN tak teď nás to množství dobrovolně přidané už nezabije. ;) Kdo ví jaké fujtajbly jíme a nevíme o tom :roll: .
Skleróza je nejkrásnější choroba. Nebolí a každý den se člověk dozví něco nového.... (Aurelius Augustinus)
Uživatelský avatar
drobek
Spokojený důchodce
Spokojený důchodce
 
Příspěvky: 1941
Registrován: 17 srp 2010, 14:59
Bydliště: Skalka 1946; 56002 Česká Třebová

Re: Paštika "játrový sýr"

Příspěvekod drobek » 20 úno 2012, 19:04

Mánku, jdu na to, ale na co je v seznamu to syrové sádlo? V postupu už není ale zato je tam špek. :o
Nevloudila se chybička, mrška malá? BB
Skleróza je nejkrásnější choroba. Nebolí a každý den se člověk dozví něco nového.... (Aurelius Augustinus)
Uživatelský avatar
drobek
Spokojený důchodce
Spokojený důchodce
 
Příspěvky: 1941
Registrován: 17 srp 2010, 14:59
Bydliště: Skalka 1946; 56002 Česká Třebová

Re: Paštika "játrový sýr"

Příspěvekod Mánek » 20 úno 2012, 20:14

Syrové sádlo a syrový špek jedno a totéž jest. Prostě furt je to to "bílé maso", co nám doktoři tak vehementně zakazují! Ale myslím, že v těch končinách, kde je taková věc zakázaná naprosto (např. Ememrika :D), lze sádlo vynechat, nebo použít nějaký jiný "špek", co se tam vyskytuje. :D

Jak jsem už napsal, já jsem si pomohl tak, že jsem jednoduše skrojil tenké pláty sádla z bůčku a bylo. Bůček byl libovější, paštika jedlejší.
:AD HP
Nezáleží na výši důchodu, ale na tom, kolikrát ho dostaneme! :D
Uživatelský avatar
Mánek
Vládce vod
Vládce vod
 
Příspěvky: 1258
Registrován: 19 srp 2010, 20:27
Bydliště: Moravský Beroun

Re: Paštika "játrový sýr"

Příspěvekod drobek » 20 úno 2012, 23:00

Tak je to v troubě, dal jsem naši bacon, to je po česku uzený bůček, ale hódně prorostlý. :AD
Teď mám jiný problém. Pochopitelně nemám jejich speciální uzavírací formy, kde bych ji vzal. :lol:
Dal jsem to do formy na biskupský chlebíček,do vodní lázně, teplota trouby 77°C. Po dvou hodinách mi stoupla vnitřní teplota na závratných 33°. Tak jsem to z vody vyndal a děj se vůle Boží. :AB
Skleróza je nejkrásnější choroba. Nebolí a každý den se člověk dozví něco nového.... (Aurelius Augustinus)
Uživatelský avatar
drobek
Spokojený důchodce
Spokojený důchodce
 
Příspěvky: 1941
Registrován: 17 srp 2010, 14:59
Bydliště: Skalka 1946; 56002 Česká Třebová

PředchozíDalší

Zpět na Jiné maso

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

cron

x