Stránka 2 z 2

Re: Valašské škračky

PříspěvekNapsal: 06 lis 2012, 09:31
od Mánek
To je fajn, že ses k tomu nejen vyjádřil, ale dal i recept. Já jsem recept, který jsem vložil, viděl na videokazetě, kterou kdysi v rámci propagace vydalo na valachách sdružení provozovatelů horských chat. Dostal jsem ji od jednoho známého, který se na jejím vydání podílel a název byl právě Valašská kuchyně. Nechci proto tvrdit, že je to jediný a identiko recept, protože nejsem Valach, ale Hanák, který dlouhou dobu žil ve Frýdku-Místku. :AD

Ale stejně je to určitě dobré oboje, takže hurá do toho! HP

Re: Valašské škračky

PříspěvekNapsal: 06 lis 2012, 20:47
od drobek
Ono je to tak, že klidně oba máte pravdu. Jsou krajové názvy v místě obvyklé a o 50 kilometrů dál se lidi budou smát jak blbě tomu říkáte, protože to je něco úplně jiného.
Příklad? Moravské a české zelí. Jihomoravský bramborobý salát s hovězím vývarem, octem, cibulí a okurkou, podávaný teplý. Když jsem ho poprvé ochutnal nemohl jsem věřit vlastním očím, nalili mi ho sběračkou do hlubokého talíře a do tekutiny flákli řízek. V Rakousku je jíiný, v Bavorsku zas jiný, v severním Německu, ale ať nechodím daleko, v Praze taky. A furt je to bramborový salát. HP

Re: Valašské škračky

PříspěvekNapsal: 07 lis 2012, 08:02
od Brutzel-Svejk
Drobku mas pravdu. Co kraj to jiny mrav a i jine variace receptu.

Re: Valašské škračky

PříspěvekNapsal: 07 lis 2012, 08:12
od j3david
Však já se neperu. Jenom jsem připsal jak to znám já. Zítra letím domů a sám jsem si udělal takovou chuť že si to hned udělám.

Re: Valašské škračky

PříspěvekNapsal: 07 lis 2012, 15:53
od drobek
Já se taky neperu, jen komentuju jaké jsou rozdíly i jen o vesnici dál.