Řízky z uzené krkovice

a vše co k tomu patří a to jsou i přílohy

Řízky z uzené krkovice

Příspěvekod drobek » 24 říj 2014, 15:54

rizky.jpg
rizky.jpg (39.55 KiB) Zobrazeno 1670 krát
Autor: receptu i fotky: wydra
Jak jednoduché a dobré řízky. Smažím vždy na Velikonoce. Dělám od nepaměti, ani nevím, kdo mi to kdy poradil. Ani vlastní invence není vyloučena. Všichni jsme experimentovali, když jsme se učili vařit.

plátky uzené krkovičky
hladká mouka
vajíčka
strouhanka
olej (sádlo) na smažení
sůl
pepř

Uzenou krkovici nakrájíme na plátky (nenaklepáváme!) a klasicky jen opepříme (někdy potřu lehce česnekem). Solíme jen vajíčko. Klasický trojobal, klasický řízek.

Výborné jsou s bramborovým salátem nebo salátem zeleným (ledový, listový, polníček, dubáček atd. citron, sůl, pepř, trochu oleje).
Jako příloha cokoliv z brambor od kaše po bramborový salát
Skleróza je nejkrásnější choroba. Nebolí a každý den se člověk dozví něco nového.... (Aurelius Augustinus)
Uživatelský avatar
drobek
Spokojený důchodce
Spokojený důchodce
 
Příspěvky: 1941
Registrován: 17 srp 2010, 14:59
Bydliště: Skalka 1946; 56002 Česká Třebová

Zpět na Jiné maso

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků

cron

x