Stránka 1 z 3

Bažant pečený s jablky a husími játry

PříspěvekNapsal: 24 lis 2015, 10:37
od Mánek
Myslivci řádí, tak něco ze zvěřiny. :)

Ingredience:
2 bažanti,
150 g cibule,
200 g anglické slaniny,
100 g brusinek,
6 menších jablek,
200 g husích jater,
100 g másla,
100 g oleje,
koření Divočina,
paštikové koření,
jalovec,
sůl,
bílý pepř

Popis přípravy:
Očištěné bažanty osolíme, opepříme, dovnitř dáme paštikové koření, jalovec a dvě jablíčka rozkrájená na čtvrtky. Bažanty obalíme plátky anglické slaniny, svážeme a opečeme na oleji. Na másle orestujeme najemno nakrájenou cibuli, přidáme na kostičky nakrájenou slaninu, divoké koření a na to dáme bažanty a pečeme je v troubě do měkka. Bažanty nakrájíme na porce a dochutíme. Na másle opečeme plátky husích jater a půlky jablek s vyloupnutým jádřincem. Do důlku po jádřinci dáme kopeček brusinkového kompotu. Podáváme s mandlovými kroketkami.

HP

Re: Bažant pečený s jablky a husími játry

PříspěvekNapsal: 25 lis 2015, 11:24
od parles
Čtu to a polykám, abych si neposlintal klávesnici! Ale tady u nás asi myslivci moc neřádí, bažanta jsem sehnal naposledy asi před šesti lety. Kousek za hranicemi se sice dá koupit mražený, ale z Jižní Ameriky. A do toho se mi jít nechce.

Re: Bažant pečený s jablky a husími játry

PříspěvekNapsal: 25 lis 2015, 15:23
od Brutzel-Svejk
Kruci ty delas chute.

Re: Bažant pečený s jablky a husími játry

PříspěvekNapsal: 26 lis 2015, 07:34
od Mánek
Včera jsem koupil za pět stovek půlku mladého divočáka (cca 11 kilo), a ještě jedna půlka do konce roku bude. :)

HP

Re: Bažant pečený s jablky a husími játry

PříspěvekNapsal: 26 lis 2015, 09:49
od drobek
Hrozné, co s tím budeš dělat? :o