Stránka 1 z 1

Pečený mladý divočák na česneku a kořenové zelenině

PříspěvekNapsal: 14 pro 2015, 15:19
od Mánek
DSCF1005a.JPG
DSCF1005a.JPG (245.67 KiB) Zobrazeno 5743 krát


Suroviny:
1-1,2 kg mladé zvěřiny,
10 dkg slaniny,
10 dkg celeru,
10 dkg petržele,
10 dkg mrkve, ,
4 stroužky česneku,
5 malých cibulek,
8 dkg másla,
1 bobkový list,
6 kuliček pepře,
6 kuliček nového koření,
sůl,
2 dl bílého vína,
kousek tvrdého chleba

Popis přípravy:
Maso z divočáka protkneme střídavě klínky slaniny, čvrtkami po délce nakrájeného česneku, klínky mrkve a celeru a čtvrtkami malých cibulek. Zbytek zeleniny orestujeme na pánvi na sádle a dáme na pekáč. Do pánve přidáme máslo a nakrájenou slaninu orestujeme do měkka. Maso osolíme, v pánvi je ze všech stran opečeme dočervena a položíme na zeleninu do pekáče. Podlijeme vývarem a bílým vínem, přiklopíme druhým pekáčem a pečeme doměkka v troubě vyhřáté na 180°C. Měkké maso vyjmeme a uchováme v teple. Šťávu zahustíme strouhaným chlebem a dobře provaříme. Hotovou šťávu propasírujeme přes hustý cedník do kastrolu, dochutíme solí a pepřem,vrátíme do šťávy maso a prohřejeme. Jako přílohu můžeme podávat knedlík, vařené brambory nebo dušenou rýži podle chuti.

HP

Re: Pečený mladý divočák na česneku a kořenové zelenině

PříspěvekNapsal: 15 pro 2015, 13:27
od Brutzel-Svejk
;) Ja si snad poridim flintu.