Tomahawk Steak podle "Reverse Sear“-Methode

Tomahawk Steak podle "Reverse Sear“-Methode

Příspěvekod Brutzel-Svejk » 12 čer 2016, 12:52

Obráceně připravený steak

1,4 kg dry Age Tomahawk steak
mořská sul
sezamovy olej
čerstvě mletý pepř

Tomahawk Steak podle "Reverse Sear“-Methode

Dvě hodiny před grilovanim nasolit a potrit sezamovym olejem.Steak pak v troube pri 100°nechat dojit do teploty na teplomeru 52°. Trva to ca. 2 hodiny.Pak dat na prudce rozpaleny grill. Grilovat 4 minuty po kazde strane do 56-58°Medium Dry. Nechat chvili odpocinout a teprve pak krajet.

Tomahawk.jpg
1,4 kg Steaku pro chlapy a zeny , ktere si na nej troufnou.


Tomahawk0.jpg
prilohou je predvareny zeleny chrest zabaleny v bacon.


Tomahawk1.jpg
prostreno pro ctyri osoby


Tomahawk2.jpg
kosticka na polevku


Odmenou nezapomenutelny steak? fantasticke chuti.
Kdybych k tomu měl ještě sílu, nedělal bych vůbec nic.
Obrázek
Uživatelský avatar
Brutzel-Svejk
Bakalář
Bakalář
 
Příspěvky: 1100
Registrován: 16 srp 2010, 19:25
Bydliště: Nemecko

Re: Tomahawk Steak

Příspěvekod Mánek » 12 čer 2016, 16:29

Sakra, takový tomahawk bych si do hlavy nechal zatít!!! Vypadá úžasně dobře! aaa ccc HP CC
Nezáleží na výši důchodu, ale na tom, kolikrát ho dostaneme! :D
Uživatelský avatar
Mánek
Vládce vod
Vládce vod
 
Příspěvky: 1258
Registrován: 19 srp 2010, 20:27
Bydliště: Moravský Beroun

Re: Tomahawk Steak

Příspěvekod Brutzel-Svejk » 12 čer 2016, 16:43

Z té kostičky dělám polívku. Ještě k tomu steaku. Tento obrácený způsob se dá určitě použít u jiných druhů mas. Důležité je mít aspoň kilový kousek. Tento se dá po pobytu v troubě rozdělit na porce a ugrilovat.
Kdybych k tomu měl ještě sílu, nedělal bych vůbec nic.
Obrázek
Uživatelský avatar
Brutzel-Svejk
Bakalář
Bakalář
 
Příspěvky: 1100
Registrován: 16 srp 2010, 19:25
Bydliště: Nemecko


Zpět na Recepty na steaky

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

x