Novoroční biftek s překvapením

Novoroční biftek s překvapením

Příspěvekod babi » 28 pro 2010, 17:14

16 ústřic, mohou být i ze sklenice, nebo se mohou použít malé krevetky,
1 lžíce citronové šťávy,
4 pěkné bifteky asi 4 - 5 cm vysoké (ze svickove),
lžíce rozehřátého másla,
4 plátky slaniny,

Postup
V misce smíchat ústřice s citronem a nechat je stát asi 15 minut. Do boku biftečku naříznout kapsu (snažit se nechat co nejmenší otvor). Kapsu naplnit ústřicemi, nebo krevetkami, obmotat slaninou a zajistit ji jehlou.

Položit na olejem potřený grill, nebo na pánev a na prudkém ohni biftek po obou stranách osmažit podle chuti (6 minut na jedné stran a 4 minuty na druhé). Osobně mám ráda uvnitř takřka syrový/takřka krvavý. Během smažení biftek potírat máslem.

Podávat s omáčkou Pikantní koktejlovou omáčkou,
http://grilovani-barbecue.com/viewtopic.php?f=96&t=1013&p=1514&hilit=pikantn%C3%AD#p1514,
nebo bylinkovým máslem, napařenou zeleninou (chřest) a bagetou
aaa filet mignon.jpg
aaa filet mignon.jpg (4.44 KiB) Zobrazeno 7212 krát
Uživatelský avatar
babi
Kuchtík
 
Příspěvky: 41
Registrován: 05 lis 2010, 16:06
Bydliště: Ottawa

Re: Novoroční biftek s překvapením

Příspěvekod Brutzel-Svejk » 28 pro 2010, 17:32

To vypada skvele.
Kdybych k tomu měl ještě sílu, nedělal bych vůbec nic.
Obrázek
Uživatelský avatar
Brutzel-Svejk
Bakalář
Bakalář
 
Příspěvky: 1101
Registrován: 16 srp 2010, 19:25
Bydliště: Nemecko

Re: Novoroční biftek s překvapením

Příspěvekod babi » 28 pro 2010, 18:26

Jejda, dekuju za komentar Svejku. Je to pro zmenu neco jineho nez syrove ustrice (ktere tedy zboznuji) a hlavne se clovek naji bez dlouheho casu u plotny...
Uživatelský avatar
babi
Kuchtík
 
Příspěvky: 41
Registrován: 05 lis 2010, 16:06
Bydliště: Ottawa

Re: Novoroční biftek s překvapením

Příspěvekod Brutzel-Svejk » 28 pro 2010, 21:49

Hovězí filet dělám stejně i když bez krevet. Ty dělám většinou zvlášť jako předkrm. Ustrice mnam s troskou citronu a mlask.
Kdybych k tomu měl ještě sílu, nedělal bych vůbec nic.
Obrázek
Uživatelský avatar
Brutzel-Svejk
Bakalář
Bakalář
 
Příspěvky: 1101
Registrován: 16 srp 2010, 19:25
Bydliště: Nemecko

Re: Novoroční biftek s překvapením

Příspěvekod parles » 29 pro 2010, 09:33

Tedy, jsou to samé dobré suroviny, ale dal bych si to taky raději každé zvlášť. Nějak si neumím představit krevety, ležící v polokrvavém hovězím.
To nejlepší teprve přijde!
Uživatelský avatar
parles
Grillmeister
 
Příspěvky: 195
Registrován: 05 lis 2010, 08:21
Bydliště: Děčín


Zpět na Recepty na steaky

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 návštevníků

x