Stránka 1 z 1

Novoroční biftek s překvapením

PříspěvekNapsal: 28 pro 2010, 17:14
od babi
16 ústřic, mohou být i ze sklenice, nebo se mohou použít malé krevetky,
1 lžíce citronové šťávy,
4 pěkné bifteky asi 4 - 5 cm vysoké (ze svickove),
lžíce rozehřátého másla,
4 plátky slaniny,

Postup
V misce smíchat ústřice s citronem a nechat je stát asi 15 minut. Do boku biftečku naříznout kapsu (snažit se nechat co nejmenší otvor). Kapsu naplnit ústřicemi, nebo krevetkami, obmotat slaninou a zajistit ji jehlou.

Položit na olejem potřený grill, nebo na pánev a na prudkém ohni biftek po obou stranách osmažit podle chuti (6 minut na jedné stran a 4 minuty na druhé). Osobně mám ráda uvnitř takřka syrový/takřka krvavý. Během smažení biftek potírat máslem.

Podávat s omáčkou Pikantní koktejlovou omáčkou,
http://grilovani-barbecue.com/viewtopic.php?f=96&t=1013&p=1514&hilit=pikantn%C3%AD#p1514,
nebo bylinkovým máslem, napařenou zeleninou (chřest) a bagetou
aaa filet mignon.jpg
aaa filet mignon.jpg (4.44 KiB) Zobrazeno 7258 krát

Re: Novoroční biftek s překvapením

PříspěvekNapsal: 28 pro 2010, 17:32
od Brutzel-Svejk
To vypada skvele.

Re: Novoroční biftek s překvapením

PříspěvekNapsal: 28 pro 2010, 18:26
od babi
Jejda, dekuju za komentar Svejku. Je to pro zmenu neco jineho nez syrove ustrice (ktere tedy zboznuji) a hlavne se clovek naji bez dlouheho casu u plotny...

Re: Novoroční biftek s překvapením

PříspěvekNapsal: 28 pro 2010, 21:49
od Brutzel-Svejk
Hovězí filet dělám stejně i když bez krevet. Ty dělám většinou zvlášť jako předkrm. Ustrice mnam s troskou citronu a mlask.

Re: Novoroční biftek s překvapením

PříspěvekNapsal: 29 pro 2010, 09:33
od parles
Tedy, jsou to samé dobré suroviny, ale dal bych si to taky raději každé zvlášť. Nějak si neumím představit krevety, ležící v polokrvavém hovězím.